HDP Hakkari ziyareti: Polis slogan atılmasına izin vermedi

HDP Hakkari ziyareti: Polis slogan atılmasına izin vermedi

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, DTK Eş Başkanı Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, Hakkari’de esnaf ve halkı ziyaret etti. Polis, heyete eşlik eden partililere ve slogan atılmasına izin vermedi.

 Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP), “Artık yeter, şimdi özgürlük zamanı” şiarıyla başlattığı program kapsamında DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Hakkari’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

POLİSTEN SLOGAN ATILMASINA ENGEL

Buldan ve beraberindekiler, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve partililer tarafından karşılandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı esnaf ziyareti öncesinde polisler; Hakkari Valiliği’nin 15 gün süreyle eylem ve etkinlikleri yasaklaması gerekçesiyle Buldan, Bayındır ve Aydeniz’e eşlik eden partililere izin vermedi. Buldan ve beraberindeki Öztürk, Aydeniz, Dede ve partilileri karşılayan esnaf ve halk, “HDP halktır, halk burada” sloganları atınca polisle aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından izin verilen heyet esnafları uzaktan selamlayarak Yüksekova ilçesine geçti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.