HDP Hakkari Milletvekili Dede: Umurlu Sınır Kapısında inceleme yapmamız engellendi

HDP Hakkari Milletvekili Dede: Umurlu Sınır Kapısında inceleme yapmamız engellendi

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Derecik'te açılması planlanan Umurlu Sınır Kapısı'nda yapmak istedikleri incelemenin engellendiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, beraberindeki il ve ilçe HDP eş başkanları ve bazı vatandaşlarla birlikte Hakkari'nin Derecik ilçesindeki Umurlu Sınır Kapısı'nda inceleme yapmak üzere Derecik'e hareket etti. Dede, yollarının güvenlik güçlerince kesilerek sınır kapısına gitmelerinin engellendiğini belirterek sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösterdi. 

"AKP'ye selam verenler bile burada poz veriyorlar"

Umurlu Sınır Kapısında yapmak istediklerini incelemenin engellenmesi üzerine bölgede bir açıklama yapan Sait Dede, "Bugün HDP olarak yöneticilerimizle beraber yıllardır açıldı denilen ama bir türlü faaliyete girmeyen Umurlu Sınır Kapısında inceleme yapmak üzere geldik ama maalesef Türkiye'de yaşanan hukuksuzluk her yere sirayet etmiş. Burada askeri yetkililer tarafından geçişimize izin verilmedi. Mülki idare amirlerinin izin vermesi gerektiğini söylüyorlar. Bir milletvekilinin Anayasal Dokunulmazlığını görmezden geliyorlar. Bunun sadece bize has olduğunu biliyoruz. AKP'li yetkililer, yöneticiler hatta AKP'ye selam verenler bile burada poz veriyorlar" dedi. 

"AKP'nin memuru değilsiniz, bu halkın memurusunuz"

Umurlu Sınır Kapısının bir seçim malzemesi yapılmaması gerektiğini belirten Dede, "Yıllardır takip ediyoruz. Buradan tekrar mülki idari amirlere sesleniyorum. Siz illa bir siyasi partiye hizmet etmek istiyorsanız gidin istifa edin. AKP'den yönetici olmak istiyorsanız olun. Bütün açılışlarınızı, bütün ziyaretlerinizi AKP'li yöneticilerle yapıyorsunuz, burada da suç işliyorsunuz. AKP'nin memuru değilsiniz, bu halkın memurusunuz. Ne demek ben HDP'li vekile izin vermiyorum" diyerek duruma tepki gösterdi. 

"Bunlar muhtemelen seçime yakın yine kapı hayırlı olsun diyecekler"

Sınır kapısının çalışmalarının hangi aşamada olduğunu öğrenmek için bölgeye geldiklerini belirten Dede, "Daha yolu bile yok sınır kapısının. Bunlar muhtemelen seçime yakın yine kapı hayırlı olsun diyecekler. Yıllardır zaten hayırlı olsun dediniz. Bu halk artık size kanmıyor. Siz gideceksiniz, bu kapıyı da bizler açacağız" dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.