HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'den yeni yıl mesajı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'den yeni yıl mesajı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede yeni yıl mesajında, “2021 eşitlikten, emekten, demokrasiden yana halkların taleplerine ulaşacağı bir yıl olacaktır” dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dede mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, eşitliğe, adalete ve demokratik siyasete yoğun faşist saldırıların pervasızca yaşandığı bir yılı, kesintisiz direniş ve mücadele ile geride bırakmış bulunmaktayız. Geride bıraktığımız yıl demokrasi, özgürlükler ve hukuk adına yoğun haksızlıkların yaşandığı bir yıl olmuştur. Eğitim, sağlık, ekonomi ve adalet başta olmak üzere Saray iktidarının kendini ve yandaşlarını önceleyen, yine kendinden olmayana yaşam hakkı tanımayan ırkçı faşist politikaları; sınırların dahi dışına çıkarak dünya barışını ve tüm dünya halklarına tehdit eder boyuta varmıştır. İnsanlar, ormanlar, tarihi eserler, doğada yaşayan tüm canlılar hatta mezarlarında ebedi istirahatgahlarında olanlar dahi bu iktidarın faşist politikalarına maruz kalmıştır. Tüm halklar nezdinde artık hiçbir meşruiyeti kalmayan bu zihniyetin sonu, yürütülen demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle gün be gün yaklaşmaktadır. Yaptıkları tüm haksızlıkların ve hukuksuzlukların hesabının sorulacağı ve yargılanacakları bir gelecek bizi beklemektedir. İnsanlık adına umut ve beklentilerin daha da arttığı, barış ve özgürlük taleplerinin daha da yükseldiği yeni bir yıla giriyoruz. 2021 eşitlikten, emekten, demokrasiden yana halkların taleplerine ulaşacağı bir yıl olacaktır. Bu coşkuyla barış, eşitlik ve demokrasi ilkeleri üzerine kurulu dünya özlemiyle halklarımızın yeni yılını kutluyor, mutluluk dolu bir yıl diliyorum.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.