HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede: Tüm temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığını görüyoruz

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede: Tüm temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığını görüyoruz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’ye yönelik parti kapatma davasına ilişkin olarak açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "Seçme ve seçilme hakları olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığını görüyoruz" dedi.

HDP'ye kapatma davası açılması ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP'nin kapatılması isteğiyle bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp Anayasa Mahkemesi'ne verilen iddianamenin siyasi olduğunu belirterek, "Demokrasiyi tahrip etmeye, oluşan muhalefet bloğunu parçalamaya yönelik hiç bir hukuki dayanağı olmayan bir hamledir. Daha geçen gün insan hakları eylem planını açıkladılar akabinde bugün milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğini hukuka aykırı olarak düşürdüler yine aynı saatlerde partimizin kapatılması için müracaat ettiler. İnsan hakları eylem planından neyi kastettikleri böylece ortaya çıktı. Seçme ve seçilme hakları olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığını görüyoruz" dedi.

'DAHA ÖNCELERİ DE DENENEN BU YOL VE YÖNTEM SONUÇ GETİRMEDİ'

Demokrasi kavramının bireylerin siyasal hayata etkin katılımını gerektirdiğini belirten Dede şöyle devam etti:

"İşte bu yüzden anayasada siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak anaysada yer bulur. Siyaset alanında etkin katılım da partiler aracılığıyla olur. Şimdi geniş bir kesim siyasal alanın dışına atılmak isteniyor. Daha önceleri de denen bu yol ve yöntem bir sonuç getirmedi halkın iradesi engellenemedi. Tekrar üstünlük sağlayamadıkları partimizi, sopa olarak kullandıkları yargı eliyle demokratik siyasetin dışına atmak istiyorlar bu apaçık bir darbedir. Partimiz HDP köklü bir mücadele geleneğinden gelmektedir, aynı zamanda bu faşist düzeni de yıkacak bir tarihsel birikimdir HDP. Bu bakımdan tek bir geri adım atmadan diz çökmekden her zamanki kararlılığımızla demokratik mücadelemizi yürüteceğiz."
 

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.