HDP Hakkari Kadın Meclisleri, merkez ve Yüksekova’da açıklama yaptı

HDP Hakkari Kadın Meclisleri, merkez ve Yüksekova’da açıklama yaptı

HDP Hakkari Kadın Meclisleri yaşanan hukuksuzluk karşısında tüm muhalefet partilerine ve kamuoyuna sessiz kalmama çağrısı yaptı.

HDP Yüksekova İlçe Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, görevden alınarak yerine kayyım atanan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı İrfan Sarı, Barış Anneleri Meclisi, İnsan Hakları ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Hakkari şubesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Tüm muhalefet partilerine ve kamuoyuna sessiz kalmama çağrısı yapan HDP Yüksekova Kadın Meclisi üyesi Gülcan Ceylan, “Muhalefeti, iktidarın kendi suçlarını örtbas etme girişimlerine ortak olmamaya çağırıyoruz” dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise, “Haklı bir mücadele yürüttüğümüz için kimseye diz çökmedik, kimseye boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

HDP Hakkari Kadın Meclisi üyeleri tarafından HDP Hakkari İl Örgütü binası önünde düzenlenen açıklamaya HDP İl Eşbaşkanları, partililer ve çok sayıda kadın katıldı.

HDP Hakkari il Eşbaşkanı Hümeyra Armut, Güzel’in başının eğilmeye çalışılmasıyla muhalefete ve halka gözdağı verildiğini ifade etti. Armut, “Semra Güzel halkın vekilidir. Kadınların iradesidir” dedi.

Açıklama, “Semra Güzel onurumuzdur” ve “Bijî berxwedana Jinan” sloganlarıyla son buldu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.