HDP Hakkari İl Örgütünden Cihan Karaman’ın tutuklanmasına tepki

HDP Hakkari İl Örgütünden Cihan Karaman’ın tutuklanmasına tepki

Yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın tutuklanmasına tepki gösteren HDP Hakkari İl Örgütü, “Binlerce çalışanımız tutuklansa da, halkımız mücadeleden vazgeçmeyecek, bayrağı zafere taşıyacaktır” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, dün katıldığı duruşmada 10 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tutuklanan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman’a ilişkin açıklama yaptı. İl binası önünde yapılan açıklamaya, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Örgütü, Barış Anneleri Meclisi ve HDP Hakkari Gençlik Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 

'YARGI TEHDİT ARACINA DÖNDÜ' 

HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, “hukuk güvenliğinin” yerini yargının keyfi ve siyasi uygulamalarla hareket ettiğini belirterek, yargının yurttaşlar için bir güvence olması gerekirken toplumun her bir ferdi için “tehdit” haline geldiğini söyledi. Seven, “İktidarın ekonomik, sosyal, kültürel, iç ve dış politikalarını eleştiren, muhalefet hakkını kullanan herkes hükümetin ve dolayısıyla yargının hedefi haline gelmiştir. Toplumun her bir ferdi, ya tanık olduğu haksızlıklara, hukuksuzluklara itiraz etmemesi ya da terörizm suçlaması, vatan hainliği veya cezaevi arasında bir tercih yapmaya zorlanmaktadır” dedi.

'CEVAP SANDIKTA VERİLECEK' 

Colemêrg halkının iradesi ile seçilip, öz kaynaklarla şeffaf belediyeciliği hayata geçirerek ve belediyeyi halk belediyesine dönüştürdüklerini söyleyen Seven, “Bundan rahatsız olan ırkçı iktidar ve yerel işbirlikçileri, demokratik değerlerden nasibini almayanlar, halkın kazanımlarına yeniden saldırdılar. Bu saldırılar elbet bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bugün yüzlerce siyasetçimiz binlerce çalışanımız tutuklansa da, bu halk mücadeleden vazgeçmeyecek, bayrağı zafere taşıyacaktır. Kayyum atamaları ile başlatılan anti-demokratik süreç, bir üst aşamaya taşınarak, parti kapatma davasının açılması ile zirveye ulaşmıştır. Demokrasiye, evrensel ve insancıl hukuk değerlerine, halkın iradesine saygı duymayan AKP-MHP iktidarının bu antidemokratik uygulamalarını unutmadan ve unutturmadan demokratik siyaset alanında  halkımızın partilerine her zaman olduğu gibi her koşulda sahip çıkıp sandıklarda gerekli cevabı vereceklerine inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.