HDP Hakkari İl Örgütü kongreye gidiyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, 11 Şubatta düzenlenecek olan 3’üncü olağan il kongresi için tüm üyelerine ve vatandaşlara katılım çağrısında bulundu.

HDP İl binasında düzenlenen açıklamaya HDP İl Eş Başkanı Sinan Kaya, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanları Sinem Seven, İsmail Seven, İl Genel Meclisi Eşbaşkanı Nesibe Gümüşlü, parti yöneticileri ile barış anneleri ve vatandaşlar katıldı. 

20 Şubat 2020 tarihinde yapmasını planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenmek zorunda kalınan HDP İl Başkanlığının 3’üncü olağan kongresinin günü ve tarihi belli oldu.

Kongre komisyonunun uzun çalışmalarının ardından HDP İl Başkanlığının 3’üncü olağan kongresi 11 Şubat 2021 tarihinde Merzan Mahallesinde bulunan Nergiz Düğün Salonunda yapılacağı kararlaştırıldı. 

HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı ve Kongre komisyonu sözcüsü Sinem Seven, tarafından okunan basın metninde, "Bu kongremizin görkemini, coşkusunu başta Leyla Güven olmak üzere cezaevlerinde direnerek bedenlerini açlık grevlerine yatıran siyasi tutsaklarımıza atfediyoruz. Kolektif bir birliktelik ruhuyla kongreye gireceğiz. Yapılacak olan bu kongremizde birlikte güç olup bu zorlu sürece cevap olalım. HDP'nin kapatılmak istendiği, kazanımlarına göz dikildiği ve hatta siyasal denklemlerin dışına itilerek yok edilmesi planları yapılırken, HDP’ye ve onun değerlerine sahip çıkmak başarıya ulaşmanın tek yoludur. Onlarca yıllık mücadelenin tarihsel kazanımlarla sonuçlanması, kongre sürecinde Hakkâri halkının görev alma yarışıyla mümkün olacaktır. Bundan dolayı tüm halkımızı “Örgütlenelim Özgürleşelim” şiarıyla 11 Şubat’ta yapılacak olan kongremize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum