HDP Gençlik Meclisi: Bu zorlu süreci dayanışmayla atlatalım

HDP Gençlik Meclisi: Bu zorlu süreci dayanışmayla atlatalım

Koronavirüsüne karşı harekete geçen HDP Van Gençlik Meclisi üyeleri, “Bu zorlu süreci dayanışarak, paylaşarak atlatalım” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi, her geçen gün biraz daha yaygınlaşan koronavirüse (Kovid-19) salgınına karşı dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.  

“Evde kal” çağrısı yapan Meclis Üyesi Arjin Tuncer, “Özellikle 65 yaş üstü büyüklerimizin evde kalmasını istiyoruz. Onlar için bu virüs daha çok risk taşıyor. Onlara bir şey olmasını istemeyiz. Gençlik Meclisi olarak her yere numaralarımızı bıraktık. İhtiyaçları olduğunda bizlere ulaşabilirler. Bizler elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Bu süreçte halkımızla birlikte olduğumuzun altını bir kere daha çiziyoruz” diye konuştu.

‘BÜYÜKLERİMİZE SAYGILI OLALIM’

Gençlere, yaşlılara karşı daha saygılı olmaları çağrıda bulunan Tuncer, “Büyüklerimiz bizleri onurudur. Onlara karşı yapılan hiçbir saygısızlığı kabul etmiyoruz. Onlara karşı saygıda kusur etmeyelim. Büyüklerimiz bizlerin geçmişidir. Onlar için ellimizden geleni yapalım. Unutmayalım ki sadece yaşlılar virüsü taşımıyor. Her yaşta insan bu virüsü taşıyor. Sadece onlar risk grubundadır. Tüm gençlere çağrımızdır, büyüklerimize karşı saygılı olalım” diye belirtti. 

‘DAYANIŞARAK BU SÜRECİ ATLATIRIZ’

Dayanışmaya ve paylaşmaya ihtiyaç duyulan bir dönem yaşandığını vurgulayan Tuncer, şöyle devam etti: “İktidarın yetersiz politikalarına karşı bizler, geleneğimizde olan paylaşma ve dayanışma ruhunu bu dönem daha çok yükseltmeliyiz. Yanında komşun aç ise ya da faturasını ödeyemiyorsa ona yardım edebilirsin. Ekmeğimizi paylaşalım. Birbirimizle dayanışmamız lazım. Bu süreci dayanışmayla atlatacağımıza inanıyorum.” 

‘KİMSENİN CEZAEVİNDE ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ’

Meclis üyelerinden Ozan Yıldız ise, cezaevlerinde bulunan gazetecilerin, akademisyenlerin, aydınların, siyasetçi ve öğrencilerin durumuna dikkat çekerek, “İnfaz yasası Meclis’te gündeme geldi. Ama bu infazda eşitlik yok, eşitliğin sağlanmasını istiyoruz. Kimsenin cezaevinde ölmesini istemiyoruz” dedi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.