HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Şemdinli'de

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Şemdinli'de

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Kürde karşı hukukun işlemediği bir düzen kurulmuş. Bu tür saldırılarda temel politika cezasızlık olarak önümüze çıkıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Daha sonra partisinin ilçe örgütü önünde halka seslenen Sancar, Derecik ilçesinin sınır hattında yaşanan ölümlere değindi. 

Şemdinli’ye adalet talebiyle ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Sancar, “Daha 10 gün önce yenisini yaşadığımız sivillere karşı güvenlik güçlerinin ateş açmaları, yaralanmalar ve ölmeler. Yani adalet için buradayız.  Burada 10 gün önce yaşadığımız olay da zihnimizde canlıdır. İki genç Derecik’te koyunlarını otlatırken açılan ateş sonucu yaralandı. Bu yeni değil. Hukuk burada işletilmiyor. Bu tür saldırılarda temel politika cezasızlık politikası olarak önümüze çıkıyor” dedi. 

Sancar, şöyle devam etti: “Şuan üç bölgenin Kürtlerinin yaşadığı üçgendeyiz. Sınır dedikleri şey aslında akrabaları birbirlerinden ayıran yapay bir çizgidir. Buradan oraya gitmek, oradan buraya gelmek ve yanında birkaç şey getirmek kaçakçılık olarak oluyor. Bunun adı kaçakçılık olamaz. Basit bir ekmek kavgası ve basit bir geçim arayışıdır. Bütün bu hukuksuzlukların temelinde yatan asıl yara Kürt sorununda çözümsüzlük politikasıdır. Bu sorun devam ettikçe açık yara kanıyor, bu yara kangrenleşerek tüm ülkeye yayılıyor. Cezasızlık politikası sadece Kürde karşı işlemekle kalmıyor, iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine uzanıyor. Bu yarayı saramazsak bütün ülkeyi kangren edecek bir duruma evrilir.”

Hukuksuzluklara karşı partisinin mücadele içerisinde olduğunu vurgulayan Sancar, “Bu iktidar düzeninin kaynakları arasında savaş lordlarının yarattığı kirli ekonomileri yer buluyor. Bu ekonomi, bu kara para savaş politikalarından biriktiriliyor ve büyük bir rant paylaşımına böylelikle alan açılıyor. İşte mafya düzeni de hukuksuzluk da baskı da zulüm de katliamlar da böylece bu döngüde meşrulaştırılabiliyor. Bizim burada karşısında mücadele ettiğimiz şey, savaş düzenidir, savaş düzeni üzerinde kurulan mafyatik ilişkiler, giderek daha da yayılan mafyavari düzen ve savaş politikalarının yarattığı büyük yolsuzluk, rant düzenidir” diye konuştu. 

Demokrasi güçlerine ortak mücadele çağrısı yapan Sancar, şunları söyledi:

“Tüm demokrasi güçlerine çağrımı yineliyorum; Bakın eğer bir olamazsak, birlikte mücadele edemezsek savaş politikalarına, rant düzenine, mafyatik iktidar düzenine birlikte karşı koyamazsak, bu ülkede yaralar büyür ve toplumu saran bir kangrene dönüşür. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim birikimimiz, dev bir miras ve inancımız var. Siz bizimle oldukça bizim başımız öne eğilmez, ayağımız tökezlemez, önümüz açık, yolumuz aydınlıktır.”

Sancar, daha sonra 9 Kasım 2005’te bombalanan Umut Kitapevi’nin sahibi Seferi Yılmazs3-001.jpg

s1.jpg

s2.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.