HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'dan Zeydan’a ziyaret

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'dan Zeydan’a ziyaret

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar, cezaevinden tahliye olan önceki dönem HDP milletvekili Abdullah Zeydan’ı ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 5 yıl cezaevinde tutulduktan sonra tahliye edilen önceki dönem Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ı evinde ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanlarına önceki dönem Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık da eşlik etti.

690x450nc-ank-14-01-2022-hdp-es-genel-baskanlri-zeydan-ziyaret2.jpg

Zeydan tahliye olduğu Elazığ Cezaevi önünde yaptığı açıklamada " 5 yıl aynı hücrede kaldığım saygı değer Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’a, onunla geçirdiğim o 5 yıl için o 5 yılın her anı bana büyük onur kattı, ondan çok şey öğrendim, onun için öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Bu süreçte HDP genel merkezine, Eş Genel Başkanlarımıza bütün milletvekillerimize, bütün avukat arkadaşlarımıza, bizimle büyük dayanışma gösteren dualarını, desteklerini bizden esirgemeyen değerli halkımıza, cezaevlerinde uzun süredir kalan siyasi tutsaklara ve Edirne il örgütüne, Hakkari il örgütüne bütün arkadaşlara bu dayanışmayı gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bizler seçilmiş halk temsilcileriydik maalesef hukuksuz, adaletsiz bir şekilde 5 yıllık bir süre boyunca rehin alındık. Dolayısıyla bize bahşedilen bir şey yok. Biz de aynı AKP milletvekilleri gibi CHP milletvekilleri gibi hatta onlardan daha fazla yüzde ile halkımızın teveccühüne layık olmuş ve halkın iradesiyle milletvekili seçilmiştik Maalesef bu süreçte millet iradesine bir darbe yapıldı ve halkın seçtiği millet vekilleri, eş genel başkanları tutuklandı. Dolayısıyla biz elbette ki toplumsal barışı sağlamak adına, akan kanın durması adına, çoğulcu, özgürlükçü, eşitlikçi bir anayasa temelinde demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek adına, yüreği sevgi dolu, iyilik dolu, umut dolu, merhamet dolu, barış dolu milyonlarla birlikte on milyonlarla birlikte bugün halen cezaevlerinde tutulan başta Eş Genel Başkanlarımız sayın Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ olmak üzere bütün önceli dönem eş genel başkanlarımız ve bugün burada çıktığım cezaevinde bulunan Sayın Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven ve Yüksekova Belediye Eş Başkanımız Remziye Yaşar ve bütün siyasi tutsakların serbest kalması için demokratik siyaset mücadelemize devam edeceğiz. Dolayısıyla Türkiye halklarına mutlaka onurlu, özgür yaşamı barış içerisinde huzur içersinde mutlaka armağan edeceğiz” demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum