HDP Diyarbakır milletvekilleri açlık grevinde

HDP Diyarbakır milletvekilleri açlık grevinde

HDP Diyarbakır milletvekilleri Selçuk Mızraklı, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Semra Güzel, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz de, açlık grevindeki tutuklu milletvekili Leyla Güven’e destek olmak amacıyla 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı.

HDP Diyarbakır Milletvekilleri DTK Eş Başkanı Hakkari milletvekili Leyla Güven’in cezaevinde başlattığı açlık grevine destek için açlık grevine başladılar.

HDP Diyarbakır il binasında açlık grevine başlayan milletvekilleri adına açıklama yapan Selçuk Mızraklı, “Sessiz kalınan her gün vicdanlarımızda onarılmaz yaraların açılmasına sebep olacaktır” dedi.

Destek amaçlı başlayan açıklık grevi açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Tüm bu uyarılarımıza rağmen yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan bu taleplere cevap vermeyen iktidar sorumludur. Siyasi iktidara bir an önce cezaevlerinden yükselen bu sese kulak vermesi, sorunların çözümü için diyalog yollarını açık tutması ve çözüme katkı sunması çağrısı yapıyoruz. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.