HDP Diyarbakır il binasına baskın

HDP Diyarbakır il binasına baskın

HDP Diyarbakır il binası polis tarafından basıldı. HDP İl binasının kapıları kapatılırken milletvekilleriyle birlikte bir grup HDP’li ile polisin il binasının önündeki bekleyişi sürüyor.

Polis, açlık grevinin devam ettiği HDP Diyarbakır il binasını bastı. Polisin açlık grevini sürdüren HDP üyelerini gözaltına almak istediği bildirildi.

İl binasının önünde polis ile HDP’li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. HDP Milletvekili Ebru Günay açlık grevini yasaklayan bir yasa olmadığını söylerken, polis amiri emir aldıklarını belirterek milletvekillerinin yetkililerle görüşmesini istedi.

HDP İl binasının kapıları kapatılırken milletvekilleriyle birlikte bir grup HDP’li ile polisin il binasının önündeki bekleyişi sürüyor.

03-08-19-diyarbakir-il-binasi-basildi4.jpg

GÖZALTINA ALINANLAR AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve parti üyeleri, partinin il binasında bir süre önce açlık grevine başlamıştı. İl binasını basan polis Sevican Yaşar, Bilal özgezer, Ismet Yıldız, Salih Canseven ve Salih Tekin’i gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 5 kişi 4 gün sonra serbest bırakılmıştı. İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 5 kişi il binasında açlık grevine devam ettiler.

AÇLIK GREVİNDE İKİNCİ GRUP

HDP Van Milletvekilleri Tayip Temel ile Murat Sarısaç’la birlikte parti üyeleri A. Halik Kurt ve Yusuf Ataş da açlık grevine başladıklarını duyurdu.

03-08-19-diyarbakir-il-binasi-basildi3.jpg

dyb-08-03-2019-ilbinasi-baskin-kapi-kirma1.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum