HDP deprem için Kriz Koordinasyon Merkezi kurdu

HDP, deprem bölgelerinde yürütülecek çalışmalar için Kriz Koordinasyon Merkezi kurdu. Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan Diyarbakır, Mithat Sancar ise Adana'da olacak.

Maraş'ta 7,4, büyüklüğünde meydana gelen deprem, çevre kentlerde de hasar ve ölümlere neden oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP), deprem bölgelerinde yürütülecek çalışmalarla ilgili Kriz Koordinasyon Merkezi kurdu. Yürütülecek çalışmaların tamamı Genel Merkez’den koordine edilecek. 

Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması amacıyla bugün Yüksekova ve Kızıltepe ilçelerinden başlatılması planlanan Gemlik yürüyüşü ertelenirken, bu bölgelerde bulunan HDP heyetlerinin deprem bölgelerine yönlendirildiği belirtildi. 

Ayrıca HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki bir heyetin Diyarbakır'da, diğer Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın ise Adana’daki çalışmalara katılacağı açıklandı.  HDP il ve ilçe yöneticilerinde barınma, yardım, arama ve kurtarma çalışmaları için çalışmalara başladığı kaydedildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.