HDP: Cûdî’deki yangına müdahale edilmesine izin verilmiyor

HDP: Cûdî’deki yangına müdahale edilmesine izin verilmiyor

HDP, Cudi dağı eteklerinde dün gece başlayan yangına müdahale edilmesine izin verilmediğini söyleyerek bu durumu “Kürt halkına düşmanlık politikalarının devamı” olarak değerlendirdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi sınırlarında yer alan Cudi dağının eteklerinde dün gece (26 Temmuz) çıkan yangınla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) bugün bir açıklama yayımladı.

Bölgede çıkan yangın gece boyunca geniş bir alana yayıldı.

"Derhal önlem alınmalı"

HDP'nin Cudi dağı eteklerindeki yangınla ilgili açıklaması şöyle:

"Doğamıza savaş açanlar yıllardır sistematik olarak devam eden orman yangınlarıyla ekosistemi yok ediyor. Cûdî'de başlayan ve müdahale edilmesine izin verilmeyen yangın, Kürt halkına düşmanlık politikalarının devamıdır.

"İnsansızlaştırılmaya çalışılan bölgede, yangına karşı derhal önlem alınmalıdır. Ağaçlarımızı, ormanlarımızı katledenler kaybedecek!"

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, yangının çıktığı alan askeri karakola yakın. İddialara göre, yangına müdahale edilmiyor ve "güvenlik" gerekçesiyle yurttaşların da yangını söndürmesine izin verilmiyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.