HDP binasına 'siyah çelenk'; milletvekiline tehdit

HDP binasına 'siyah çelenk'; milletvekiline tehdit

Polisin tehdit ettiği HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Partimiz sürekli hedef gösteriliyor ve bu provokasyonun merkezinde İçişleri Bakanı var. AKP-MHP ittifakı var" dedi.

Ankara‘da bir grup Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi binası önüne “Evlatlarımızı HDP’den istiyoruz” yazılı siyah çelenk bırakmak  istedi.

HDP’lilerin çelenk bırakılmasına izin vermemeleri üzerine olay yerine polis geldi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, genel merkez binası önünde yaşananlarla ilgili bir video paylaştı.

Beştaş, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın olay anında tehdit edildiğini belirtti ve şöyle dedi:  “Milletvekilimize ‘kes sesini, çivilerim seni valla…’ diyen zat kimdir? Bu zatı görevlendiren ve genel merkezimizin önüne gönderen kimdir?”

MA'ya konuşan Acar Başaran ise; İzmir 'de HDP İl Binasına Onur Gencer aldı şahsın düzenlediği silahlı saldırıyı ve katledilen Deniz Poyraz'ı hatırlattı:

"İzmir'de kapımızın önüne konulan çadırdakilerin hedef göstermesinden sonra kadın arkadaşımız parti binamızın içinde katledildi. Katil hem ilk ifadesinde hem de akabinde o çadırda oturanların söylemlerinden nasıl etkilendiğini de ifade etti

"Partimiz sürekli hedef gösteriliyor ve bu provokasyonun merkezinde İçişleri Bakanı var. AKP-MHP ittifakı var. Bugün burada olanlar bunu net bir biçimde hepimize göstermiş oldu. Çünkü burada eylem sahibi getirilen birkaç kişi değildi. Eylem sahibi Ankara emniyeti, İçişleri Bakanıdır."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.