HDP binalarında Poyraz için nöbet eylemleri sürüyor

HDP binalarında Poyraz için nöbet eylemleri sürüyor

HDP İzmir İl Örgütü’ne dönük saldırı için il ve ilçe binalarında nöbet eylemi sürerken, saldırıda katledilen Deniz Poyraz için de anma gerçekleştirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne Orhan Gencer adlı kişi tarafından yapılan silahlı saldırıya HDP il ve ilçe binalarında başlatılan nöbetler 2’nci gününde Şırnak ve Mardin’de sürüyor.

Şırnak merkez, İdil ve Silopi ilçe binalarında bir araya gelen HDP'lilerin nöbet eylemi ikinci gecesinde de sürüyor. Gün boyu çok sayıda kişinin taziye ziyaretine geldiği HDP binalarında tutulan nöbette, katledilen HDP'li Deniz Poyraz için anma yapıldı. Poyraz'ın resminin konulduğu köşeye mumlar ile ismi yazıldı.

Partililerin nöbeti “Denizler yolumuza ışık olacaktır” ve “Katillerden hesabı kadınlar soracak” yazılı dövizlerle sürüyor.

MARDİN’DE DE NÖBET SÜRÜYOR

Mardin merkez, Kızıltepe ve Nusaybin’de HDP binalarında partililer tarafından dün başlatılan nöbet de 2’nci gününde de sürüyor. “Denizlerin hesabını soracağız”, “Milyon Denizler nöbette”, “ Hepimiz Deniziz hepimiz HDP’yiz” yazılı dövizlerle tutulan nöbetlerde “ Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganları atılıyor.

HAKKARİ

Nöbet eyleminin sürdüğü bir diğer kent Hakkari. Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da bulunan il ve ilçe örgütü binalarında 2'nci gününe giren eyleme çok sayıda partili katılım sağlayarak destekte bulundu. 

Nöbet eyleminin devam ettiği il ve ilçe binalarının önünde zırhlı araçlar devriye atarken, örgüt binalarında ise partililer tarafından siyah bezler asıldı.

690x450nc-hkr-18-06-2021-hdp-nobet-eylemi1.jpg

'KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ' 

Yüksekova İlçe örgütü binası önünde devam eden nöbet eylemine ilişkin konuşan HDP Yüksekova İlçe örgütü Eşbaşkanı Abdülkerim Akdoğan, Partili Deniz Poyraz'ın faşist bir şekilde katledildiğine dikkat çekerek, "Tüm imkanlarımızla faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Yaşasın onurlu direnişimiz. Şehit Deniz Poyraz’ın mücadelesini kanımızın son damlasına kadar savunmaya ve mücadelesinde yer almaya devam edeceğiz" dedi. 

Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Erzurum ve Iğdır’da il ve ilçe binalarında başlatılan nöbet eylemi 2'inci gününe girdi. "Şehîd Namirin", "HDP umuttur umut dimdik ayakta", “Bijî Berxwedana HDP”, “Deniz Poyraz Ölümsüzdür”, “HDP halktır, halk burada” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldığı  nöbet eyleminde  il ve ilçe binalarına katledilen Deniz Poyraz'ın fotoğrafı asıldı.

690x450nc-hkr-18-06-2021-hdp-nobet-eylemi3.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.