HDP: Basın şehitlerini minnetle anıyoruz

HDP: Basın şehitlerini minnetle anıyoruz

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Metin Göktepe şahsında onlarca basın şehidini minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Yayın ve Propaganda Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin katledilmesinin 25 yılına dair yazılı açıklama yayınladı. Göktepe ve onlarca gazetecinin gazete özgür basın ilkelerine bağlı kaldığı ve hakikatleri halka ulaştırdığı için katledildiğini belirten Temel, “Türkiye’de varlığını yalan siyasetine, hakikat düşmanlığına borçlu olan siyasi iktidarların, özgür basına yönelik saldırılar hiçbir dönem bitmedi. Bu yüzden Metin gibi hakikatin peşinden koşan gazeteciler, her zaman iktidarların hedefinde oldu ve olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR BASIN BEDELİ GÖZE ALIYOR

“Türkiye tarihinde iktidar eliyle en fazla suç işlenen, dolayısıyla gazetecilerin üzerindeki baskının en görünür olduğu dönemlerden birinden geçiyoruz” diyen Temel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sınırların içinde ve dışında işlenen tüm suçlar, yapılan tüm yolsuzluklar, gerçekleşen tüm katliamlar, bu iktidar için üstü örtülmesi, halklardan gizlenmesi gereken gerçeklerdir. AKP-MHP iktidarı, halka karşı işlediği bütün suçlara karşın her şeyin tozpembe olduğu bir gerçeklik varmış gibi yandaş medya üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyor. Gerçekleri topluma ulaştırmaya çalışan gazetecileri tutuklanmaktan, televizyon kanallarını kapatmaktan, haberlere erişim engelleri getirmekten geri durmuyor. Ancak bu ülkedeki özgür basın geleneğinin mirasçısı olan gazeteciler, Metin gibi tüm baskılara karşı, gerçekleri halka ulaştırmak için her türlü bedeli göze alarak kalemlerini özgürlük ve insanlık için kullanmaya devam ediyor.”

MİNNETLE ANILDI

Temel, gazetecilerin hala canları ve özgürlükleri pahasına gazetecilik ısrarını sürdürmelerinin en büyük dayanağının, bu uğurda yaşamını yitiren Metin Göktepe ve onlarca basın şehidinin bıraktığı miras olduğunun altını çizdi. Temel, “Başta Apê Musa, Metin Göktepe, Gurbetelli Ersöz ve Hrant Dink gibi basın şehitleri olmak üzere gerçekleri halka ulaştırmak için yaşamını feda eden özgür basın şehitleri yolumuzu aydınlatıyor. Bu uğurda canına ortaya koyan Metin Göktepe şahsında onlarca basın şehidini minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.