HDP Bahçelievler binasına saldıran Sütçü'nün ilk ifadesi ortaya çıktı

HDP Bahçelievler binasına saldıran Sütçü'nün ilk ifadesi ortaya çıktı

HDP Bahçelievler binasına saldırarak partilileri yaralayan Muhammed Eren Sütçü, bugün hakim karşısına çıkacak. Sütçü’nün ilk ifadesinde ‘Kafayı çektim bastım’ dediği öğrenildi.

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldıran Muhammed Eren Sütçü’nün ilk ifadesi ortaya çıktı. Sütçü’nün ilk ifadesinde polise “Bana sosyal medyada hakaret ettiler. Ben de kafayı çektim, gittim bastım” dediği aktarıldı.

Muhammed Eren Sütçü, 28 Aralık 2021’de saat 13.00 sıralarında HDP’ye üye olacağını söyleyerek girdiği Bahçelievler ilçe binasında kendisiyle ilgilenerek çay ikram eden partililere bıçakla ve silahla saldırmıştı.İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldıran Muhammed Eren Sütçü’nün ilk ifadesi ortaya çıktı. Sütçü’nün ilk ifadesinde polise “Bana sosyal medyada hakaret ettiler. Ben de kafayı çektim, gittim bastım” dediği aktarıldı.

Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre polis tarafından olay yerinden alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Sütçü’nün cumartesi hakim karşısına çıkması beklenirken son anda pazartesiye ertelendiği öğrenildi. Sütçü bugün Bakırköy Adliyesi’nde hakim karşısına çıkacak.

HDP BAHÇELİEVLER İLÇE BAŞKANI KUZU: VALİLİK, İNCELEME OLMADAN AÇIKLAMA YAPTI

HDP Bahçelievler İlçe Eş Başkanı Mehmet Kuzu, tabancalardan birinin kurusıkı, birinin ise gerçek silah olduğunu öğrendiklerini söyledi. Emniyetin Sütçü ile ilgili kendilerine bilgi vermediğini belirten Kuzu, şu bilgileri paylaştı: “Polisler burada inceleme yapmadan valilik kurusıkı açıklaması yaptı. Kurusıkı değilse de değiştirmişledir. Burada planlı bir şey vardı. İki silah vardı. Biri beyaz metal, biri siyah. Beyaz metal olan kurusıkıydı. Ama siyah olan gerçekti. Dün mahkemeye çıkacak, saldırıya uğrayanlar hazır olsun diye bilgi geldi. Sonra pazartesiye ertelendi. Sadece ismi belli, bize bunun dışında herhangi bir bilgi verilmedi. İlçe binamıza gelirken Sivaslı olduğunu söylemiş.”

OLAYISARHOŞUN SERSERİNİN TEKİNOKTASINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Buradaki ilk ifadesinde polis neden saldırdın diye sorunca, ‘Bana sosyal medyada hakaret ettiler. Bende kafayı çektim, gittim bastım’ şeklinde olmuş polisteki ilk ifadesi bu olmuş. Ama buraya gelirken ifadesindeki gibi alkollü değildi. Olayı sarhoşun, serserinin tekidir demeye getiriyorlar. Kimse öyle kolay kolay iki silah koca bir bıçakla buraya gelmez. Yönlendirme ifade çıkacağını bekliyoruz. Polisler bize ‘serserinin biri zaten’ dediler.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.