HDP açıklamasına müdahale: Çok sayıda gözaltı

HDP açıklamasına müdahale: Çok sayıda gözaltı

HDP İstanbul İl Örgütü, DTK’ye yönelik gerçekleşen gözaltı operasyonuna tepki göstermek için Taksim Tünel’de yapacağı açıklamaya polis müdahale etti. İl eşbaşkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik gerçekleşen gözaltı operasyonlarını protesto etmek amacıyla Taksim Tünel’de yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti. Açıklamadan dakikalar önce alanda güvenlik önlemleri alan polis, eylemcilerin alana girmesine izin vermedi. Toplanan kitlenin açıklama yapmasına izin vermeyeceğini belirten polisler, kitleye müdahale etti.

Yaşanan müdahale sırasında HDP İl eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltı alındı. Müdahaleye alkış ve ıslıklar eşliğinde “HDP halktır halk burada”, “HDP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile karşılık veren kitleye, polis ikinci kez müdahale etti. Polis müdahalesine bir yurttaş, “Gösteri hakkı Anayasal haktır. Yargılanacaksınız” sözleriyle tepki gösterirken bir polis amirinin “Alın şunu” söylemlerinin ardından darp edilerek gözaltına alındı. Yaşanan gözaltılar sırasında polislerin eylemcilere hakaret etmesi dikkat çekti. İkinci müdahalenin ardından kitle Şişhane’nin ara sokaklarında ve İstiklal Caddesi’nde yürüyerek yaşananlara ıslık, alkış ve sloganlarla tepki gösterdi.

690x450nc-ist-21-11-2020-hdp-operasyon-tepki-gozalti1.jpg

Alındığı polis çemberi içinde konuşan HDP milletvekili Züleyha Gülüm, iktidarın yargı reformu söylemlerine atıf yaparak, “İktidarın reformu budur. Ne yaparsanız yapın sizden korkmuyoruz. Gideceksiniz” sözleriyle tepki gösterdi. İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapanlar Gülüm’ün açıklamasına alkış ve sloganlarla destek verdi. Ardından HDP vekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu zorla alandan uzaklaştırılmak istendi. Piroğlu, “Bunun faturasını ödeyeceksiniz. Hiçbir yere gitmiyorum” diye tepki gösterdi. Ardından Gülüm ve Piroğlu, İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasından Piroğlu, yapılan müdahaleyi “Bu iktidarın utanç tablosudur. Onlar polis zoruyla susmamızı istiyorlar. Ama halkın umudu HDP asla susmayacak” diye tepki gösterdi.

Polis engeline rağmen HDP’li vekillerin yürüyüşü HDP İstanbul İl Örgütü önünde kadar sürdü. HDP İl Örgütü gelen kitleyi “Direne dirence kazanacağız”, “HDP dimdik ayakta” sloganları ve zılgıtlarla karşıladı. Burada açıklamalarda bulunan HDP’li vekil Musa Piroğlu, “Bizi polis zoruyla durdurmaya çalıyorlar. Durabildiler mi? Hayır. Biz bu ülkenin umuduyuz. Asla diz çökmeyeceğiz. Biz bu topraklara ayağımız bastıkça umut hep olacak. Biz kazanacağız” diye tepkisini dile getirdi.

Polisin müdahalesi sonucu 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

690x450nc-ist-21-11-2020-hdp-operasyon-tepki-gozalti15.jpg

690x450nc-ist-21-11-2020-hdp-operasyon-tepki-gozalti3.jpg

690x450nc-ist-21-11-2020-hdp-operasyon-tepki-gozalti19.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum