HDK ve HDP'ye polis baskını: Çok sayıda gözaltı

HDK ve HDP'ye polis baskını: Çok sayıda gözaltı

HDK ve HDP’ye yönelik bu sabah saatlerinde başlatılan operasyonda İstanbul, Bingöl ve Edirne başkanlarına gözaltı kararı çıktı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 10 ilde Halkların Demokratik Partisi (HDP) il başkanlarının da aralarında olduğu 42 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aralarında birçok ilimizin eş başkanlarının olduğu Tekirdağ merkezli bir gözaltı furyası ile gözlerimizi açtık. Çok sayıda arkadaşımız gözaltında" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Genel Merkezi binasına da sabah saatlerinde polisler baskın düzenledi.

Polisler, kapısını kırdıkları binada bir süre arama yaptıktan sonra ayrıldı. Yapılan baskında kimi materyallere el konulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan bazı isimler şöyle:

HDP Genel Merkez Yöneticisi Abdurrahman Öztürk, HDP PM üyesi Kenan Yıldız, HDP Kırıkkale İl Eşbaşkanı Yakup Aslan, HDP Bağcılar İlçe Örgütü yöneticisi Ramazan Kırkpınar, HDP Beylikdüzü İlçe Eşbaşkanı İrfan Hülakü, HDP Edirne İl Eşbaşkanı Melahat Çelik, HDP Tekirdağ eski İl Eşbaşkanı Alev Ateş, HDP yöneticileri Ömer Güven, Hüseyin Gözen, Emin Şen ve Ercan Ogeday, MATUHAYDER yöneticisi Cihan Kartal, GÖÇ-DER yöneticisi Şeref Kaya.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum