Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: ''Bu ülkede genç olmak, iş kadını olmak o kadar tatlı ki, o kadar güzel ki...''

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: ''Bu ülkede genç olmak, iş kadını olmak o kadar tatlı ki, o kadar güzel ki...''

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "KDV ile ilgili karmaşık ve hesaplanamaz bütün yöntemlerin sadeleştirilmesi ve oranlarının sadeleştirilmesi yolunda da önemli adımlar atıyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Faiz ve kur odağında, sığ bir alanda sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık" iddiasında bulundu.

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi 2022 Programı'na katılan Nebati, özel sektör ve kamu temsilcilerinin buluşmasını önemsediklerini, iş insanlarının sorun ve taleplerine çözüm üretmenin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Dünyanın 2 yıldır olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Nebati, Türkiye'nin Covid-19 salgınının ilk günlerinde aldığı tedbirlerle dünyadan pozitif yönde ayrıldığını savundu.

"Faiz ve kur odağında sığ bir alanda sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık" diyen Nebati, "Enflasyon mücadele alanımız. Fiyat İstikrar Komitesi, Gıda Komitesi ve Ekonomik Koordinasyon Kurulu'yla adımlarımızı atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KDV AÇIKLAMASI

Nebati, şöyle devam etti: "Geçen ay hızlı bir şekilde KDV'yi yüzde 1'e düşürdük, elektriğin KDV'sini 18'den 8'e düşürdük. Her türlü alanda kademeli geçişleri sağlamaya çalıştık. Vergisel anlamda adımlarımızı sıkı bir şekilde atmaya devam ediyoruz."

"KDV ile ilgili karmaşık ve hesaplanamaz bütün yöntemlerin sadeleştirilmesi ve oranlarının sadeleştirilmesi yolunda da önemli adımlar atıyoruz, çalışmalarımız sürüyor" diyen Nebati, şunları kaydetti:

"Üretimden vazgeçmiyoruz. KGF'yi ciddi şekilde uyguluyoruz. 60 milyar TL'lik alan sağladık ama bir şartımız var, alacağınız tüm krediler üretime odaklı olacak. Dolara, altına yatırmayın. Üretim yapın, ihracat yapın, teknolojiye yatırım yapın."

Nebati, "Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı ki, o kadar güzel ki... 40-50 yılda dönüşümünü bekleyen ülkelerin yanında 8-10 yılda işin dönüşünü bekleyen iş insanı olmak ne demek ya" diye konuştu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum