'Havar'ın galası yapıldı

'Havar'ın galası yapıldı

Yönetmenliğini Mehmet Güleryüz'ün yaptığı ve töre cinayetinin işlendiği "Havar" filminin galası Batman'da yapıldı.

Feza Sınar'ın senaryo yazarlığını, Sadık İncesu'nun görüntü yönetmenliğini ve Mehmet Güleryüz'ün yönetmenliğini yaptığı 'Havar' adlı filmin Batman Yılmaz Güney Sineması'nda yapılan galasına aralarında Batman Belediye Başkanı Vekili Bülent Kurt'un da yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmen Mehmet Güleryüz gazetecilere yaptığı açıklamada, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde geçen Havar filminde farklı bir anlatımın denendiğini söyledi.

Oyuncu kadrosunun neredeyse tamamının Batman ve köylerinde yaşayan insanlar olduğunu kaydeden Güleryüz, şöyle dedi:

"Film çok sayıda uluslararası festivalde hem seyirci hem de eleştirmenleri etkiledi. Birçok önemli yabancı sinema yazarının filmle ilgili övgü dolu sözleri, saygın dergilerde yer aldı. Sessiz sedasız büyük bir etki yarattı. Amatörlüğümüze karşın dünya festivallerinden talep görmeye başladı. Bunu içtenliğimizin sıcaklığımızın seyreden herkese geçmesine bağlıyorum. Batman bu ayrıcalığı hak ediyor."

Batman'ın eşsiz doğal ve tarihi güzellikleriyle dolu Hasankeyf ilçesinde çekimleri yapılan ve töre cinayetlerini kendine özgü farklı bir üslupla tartışan Havar filminde dedikodular yüzünden aile meclisinde öldürülmesine karar verilen bir genç kızın babasıyla kurban-cellat ilişkisine dönüşen öyküsü anlatılıyor.

Filmin önemli rollerini Çiçek Tekdemir, Abdullah Tarhan, Eyüp Ağılday ve Ramazan İlten paylaşıyor.

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.