Hatipoğlu'dan o habere ilişkin açıklama

Hatipoğlu'dan o habere ilişkin açıklama

Sözcü Gazetesi'nin 4 Haziran tarihli sayısında "Bu Sözleri Hazmet" başlıklı haberinde Hakkari Belediyesi'nin Kürtçe tabela asmasını eleştirmesine Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu cevap verdi.

HAKKARİ - Haberle ilgili açıklamalarda bulunan Dilek Hatipoğlu Hakkari'nin, "Kürdistan'ın en kadim şehirlerinden biri" olduğunu dile getirerek; "Bu nedenle Hakkari Belediyesi tabelasının Kürtçe yazılması kadar doğal bir şey olamaz. Ayrıca Hakkari Belediyesi olarak iki dilli belediyeciliği esas alan yurtsever bir halk belediyesiyiz. Hakkari halkının tamamen Kürt olduğu ve Hakkari’nin bir Kürt şehri olduğu herkes tarafından biliniyor. Bugün Hakkari Belediyesi, Hakkari halkının büyük çoğunluğunun verdiği oylar ile seçilmiş bir BDP belediyesidir. Bizler bu ülkede yaşayan tüm halkların kardeşçe eşit şartlarda yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Ancak öyle görünüyor ki barış sürecini hazmetmeyen Sözcü gazetesi, belediyemizi hedef göstererek yaptığı haberde belediyemizin tabelalısını açılım öncesi ve sonra diye ayırıp yayınladığı fotoğraf ile barış sürecini sabote ederek belediyemizi karalamak istemiştir. Bu tutum Türkiye’de kardeşçe yaşamak isteyen tüm halklara yapılmış bir saygısızlıktır” dedi. 

NE OLMUŞTU

Diyarbakır’da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla eylem yapan ailelerle ilgili Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşmada, "B ve C planlarımız var” sözlerine karşılık HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, "Zaten onun B planı gidip Abdullah Öcalan’a yalvarmak C planı ikinci defa gidip yalvarmak. Çünkü biliyor ki bu çözüm süreci onsuz yürümüyor” sözlerinin ardından Sözcü Gazetesi 4 Haziran’da çıkan sayısında “BU SÖZLERİ HAZMET, B Planı: Apo’ya yalvarmak C Planı: Apo’ya yalvarmak” başlığı ile bir haber yayınlamıştı. 

Sözcü gazetesinin manşetten verdiği haberde,  "PKK’ye yandaş olan BDP’li belediyeler önce T.C’yi sonra ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünü kentlerden kaldırdılar. O da yetmedi şimdide yönettikleri belediye binasının tabelalarını söktüler yerine Kürtçe Belediye anlamına gelen ‘Şaredarî’ tabelasını astılar” ifadeleri kullanılmış fotoğraf olarak da Hakkari Belediyesi'nin Türkçe ve Kürtçe tabelalı fotoğraflarına yer verilmişti.

untitled-17-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum