Hatay'da deprem fırtınası: 6.4, 5.8, 5.2, 5.2

Hatay'da deprem fırtınası: 6.4, 5.8, 5.2, 5.2

Hatay'ın Defne ilçesinde AFAD verilerine göre 6.4, üç dakika sonra ise Samandağ'da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Daha sonra sırasıyla 4.5, 5.2 ve 5.2 büyüklüğünde depremler oldu.

Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bölgede şiddetli şekilde hissedildi. AFAD depremin 16 kilometre, Kandilli ise 7.7 km derinlikte olduğunu açıkladı. 

Bu depremden üç dakika sonra saat 20:07'de ise bu kez Samandağ'da, AFAD verilerine göre 5.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.  

AFAD verilerine göre daha sonra Samanda merkezli sırasıyla 4.5, 5.2 ve 5.2 büyüklüğünde depremler yaşandı.

Kentte ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise yaptığı açıklamada, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN BİR BİNASI YIKILDI

Edinilen bilgiye göre Hatay Samandağ merkezli yeni depremde ağır hasarlı binalarda yıkım yaşandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bir binasının da depremde yıkıldığı kaydedildi.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Kentte bulunan Gazete Duvar muhabiri Ferhat Yaşar deprem anını ve sonrasını şöyle anlattı: "Deprem olduğu sırada Hatay merkezdeki Sevgi Parkı'ndaki çadırlarda oturan çok sayıda insan dışarıya koştu. Sarsıntıyla birlikte çok sayıda binadan toz bulutları yükseldi. Şehir merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi. Uğur Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan alt geçit de depremden hasar gördü. Atatürk Caddesi'nden ise çok sayıda ambulans geçti. Caddenin yanında bulunan bir bina yan yattı. Binanın yanındaki yollarda güvenlik önlemi alındı."

CHP'Lİ TAŞÇIER: AYAKTA DURMAKTA ZORLANDIK

Bu arada CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, depreme Hatay merkezde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’nde yakalandıklarını belirterek, “11 milletvekili koordinasyon merkezindeydik. Depremle birlikte ışıklar kesildi. Ayakta durmakta zorlandık. 40 saniye kadar sürdü. Bazı binaların yıkıldığı haberleri geliyor. Şu an çok fazla ambulans geçişi var” dedi.  

LEVENT: ÇOK BİNA GİTTİ

AHBAP kurucusu Haluk Levent, depreme ilişkin bir paylaşım yaptı. Levent paylaşımında, "Çok sallandık dostlar. Offff çok bina gitti çok çok" ifadelerini kullandı. 

 

'UZUN SÜRDÜ, HERKES PANİKLE DIŞARIYA ÇIKTI'

Halk TV programcısı Sorel Dağıstanlı depreme Hatay’ın Arsuz ilçesinde yakalandı. Halk TV ekranlarında yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” programına bağlanan Dağıstanlı deprem anını şu sözlerle anlattı: "Çok ciddi şekilde sallandık. 6.4 olduğu açıklandı. Tek katlı bir bina içindeydik, oturuyorduk. Önce küçük sarsıntı oldu. Panik çıktı. Herkes üst üste panikle çıktı. Uzun sürdü. Dışarı çıktığımda arabalar zıplıyordu. Şu an yolda bir kaza var. İskenderun Arsuz yolunda ağır yaralılar var. 2 kişi ağır yaralı. Araba yayaya çarpmış ve şarampole yuvarlanmış. Arabalar, ambulanslar gidiyor. Siren çalarak giden araçlar var. Hasarlı binalara zarar vermiş olabilir bu deprem."

'YENİ YIKILAN BİNALAR OLMUŞTUR'

Depreme Habertürk canlı yayında yakalanan Mehmet Akif Ersoy şu ifadeleri kullandı:

"Bulunduğumuz yerde korkunç bir deprem oldu. Bütün kameralarımız devrildi. Işıklarımız devrildi. Yerde durmakta zorluk çektik. Üçümüz birbirimize tutunarak yayın yapabildik. Hepimiz birbirimize tutunarak ayakta durmaya çalıştık. Muhtemelen Hatay'da şu an yeni yıkılan binalar olmuştur."

'ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR'

Habertürk yayınında depreme yakalanan muhabir Ceylan Sever de deprem anında elektriklerin kesildiğini aktardı.

Sever mikrofon uzattığı depremzedelerin sarsıntıya büyük çoğunlukla evlerinde yakaladığını söyledi

Depremzedeler yıkılan evlerin olduğunu ve enkaz altında kalanların bulunduğunu belirtti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.