Hastalığından dolayı bacağını kaybeden Dayan yardım bekliyor - Şemdinli

Hastalığından dolayı bacağını kaybeden Dayan yardım bekliyor - Şemdinli

Şemdinli’de uzun yıllardır esnaflık yapan Ramazan dayan şeker hastalığından dolayı bir bacağını kaybetti. Dayan protez bacak için yardım eli bekliyor.

Şeker hastalığı nedeniyle sağ bacağının dizden aşağısı kesilen dayan (56), rahatsızlıkları nedeniyle koltuk değneğiyle bile yürüyemediğini belirterek, 45 bin lira değerinde protez bacak alabilmek için yardımsever vatandaşlardan yardım beklediğini söyledi.

whatsapp-image-2021-12-27-at-14-26-18.jpeg

Ameliyat yarası iyileştikten sonra protez bacak takılması önerilen Dayan, maddi durumu yeterli olmadığı için 45 bin lira değerindeki protezi alamadıklarını belirtti. 8 aydır yürüyemediği için tüm gününü
salondaki kanepesinde oturarak geçirdiğini dile getiren Dayan günlük ihtiyaçlarını dahi karşılamak için komşularından yardım aldığını ifade etti. Dayan, "Benim şeker hastalığım var. Sağ ayağım dizimin altından kesildi. Bir engelli kızım var. O kızımın maaşı ile kiramı bile ödeyemiyorum. Çok zor durumdayım. Ameliyat yaram iyileşti ancak protezi alacak gücümüz yok. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

Destek için aile iletişim numarası: 05426288950

 Yüksekova Haber
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum