Hasta tutuklu yaşamını yitirdi

Hasta tutuklu yaşamını yitirdi

Kanser hastası tutuklu Koçer Özdal, yaşamını yitirdi. Özdal yaşamını yitirdiğinde yatağa kelepçeliydi.

Hasta tutuklu Koçer Özdal, Ankara Numune Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Cezaevine girmeden önce hiçbir sağlık sorun olmayan Özdal, cezaevinde kansere yakalandı. 19 Temmuz günü Bafra Cezaevi’nden Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi.

MA’da yer alan habere göre, 24 Ağustos günü Özdal’ın bilinci kapanmasına rağmen yatağında eli ve iki ayağındaki kelepçeler çıkartılmadı. Özdal yatağa kelepçeli olmasına rağmen askerler hastane odasının kapısında beklemeye devam etti.

Özdal’ın tedavi sürecini en başından bu yana takip eden İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen, “Hastaneye yattığı sürede kelepçeliydi. Makinaya bağlı bir hastanın yatağa kelepçelenmesi, kabul edilemez. İnsanlık onurunun çiğnenmesidir. Bugün Ankara’da bir insanlık ayıbı yaşandı” dedi.
Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Üyesi Mehmet Baytekin de, “Yoğun bakımda bile eli, ayağı kelepçeli şekilde, yasalara aykırı tedavi uygulandı. Kişi özgürlüğünü hiçe saymakta aynı zamanda devletin uyması gereken uluslararası sözleşmelere aykırı bir uygulamadır. Bitkisel hayata girmiş şuurunu kaybetmiş bir hastanın, kelepçeli şekilde tedavi edilmesi nasıl kabul edilebilir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.