Hasta tutuklu Cemal Tanhan yoğun bakıma alındı

Hasta tutuklu Cemal Tanhan yoğun bakıma alındı

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu Cemal Tanhan, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Bolu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine alındı.

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 68 yaşındaki ağır hasta tutuklu Cemal Tanhan, Bolu Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alındı. Cemal Tanhan’ın kızı Ayşe Tanhan, bugün cezaevini aradığında babasının nefes alamama şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı bilgisinin tesadüfen kendisine verildiğini aktardı.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Ayşe Tanhan, babası rahatsız olduğu için iki-üç günde bir cezaevi yönetimini aradığını, bugün aradığında babasının hastaneye kaldırıldığını ve durumunun iyi olmadığının kendisine aktarıldığını söyledi. Tanhan, kendisine babasının ne zaman hastaneye kaldırıldığına ilişkin herhangi bir bilginin verilmediğini, ancak durumunun iyi olmadığının söylendiğini belirtti. Babasının durumunun iyi olmadığı için tahliye edilmesi gerektiği çağrısında bulunan Tanhan, “Babam neredeyse ölecek. Buna dur denilmesi lazım. Hemen tahliye edilsin uygun koşullarda tedavisi sağlansın. Biz aile olarak babamızın tedavisi için her şeyi yaparız. Buradan bütün kamuoyuna ve yetkililere sesleniyorum; Bu konuda duyarlılık gösterilsin” dedi.

Ne olmuştu?

1994 yılında İzmir'in Konak ilçesine bağlı Çimentepe Mahallesi'nde gözaltına alınıp tutuklana Tanhan’a, yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. İzmir Buca, Nazilli, Giresun, Buca cezaevlerinde bir süre kalan Tanhan, 17 yıldır Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

BİRÇOK HASTALIĞI BULUNUYOR

Gözaltında gördüğü işkence nedeniyle birçok sağlık sorunu yaşayan Tanhan, zaman zaman bilinç kaybı yaşarken, kimi zaman nerede olduğunu dahi idrak edemiyor. Tanhan'ın 29 yıllık cezaevi sürecinde ciğerlerde su toplama, yüksek kolesterol, dizlerden aşağıya doğru iltihaplanma, şeker, tansiyon, işitme kaybı gibi birçok sağlık sorunu mevcut.

CEZAEVİNDE KALABİLİR RAPORU

Bacakların tutmaması ve iltihaplanma nedeniyle tekerlekli sandalye ile yaşamını idame ettiren Tanhan'ın sağlık sorunlarının ağırlaşması üzerine 2 Şubat 2023'te İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edildi. Yapılan tetkikler sonucunda Tanhan için 5 Nisan’da verilen ATK raporunda, “Hipertansiyon hastalığı, kalp yetmezliği, mitral kapak yetmezliği, bel fıtığı, işitme kaybı, katarakt hastalıkları bulunuyor. Tam teşekküllü bir eğitim araştırma hastanesi veya üniversite hastanesi kardiyoloji bölümünde sevkinin sağlanarak etkin tedavisinin yapılması gerekiyor” denildi. Bu raporu veren ATK, aynı zamanda Tanhan’ın cezaevinde kalabileceği yönünde görüş belirtti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.