Haşdi Şabi, Ezidi Peşmergelere saldırdı

Haşdi Şabi, Ezidi Peşmergelere saldırdı

Irak'ta merkezi yönetime bağlı Haşdi Şabi güçleri, Şengal'de Ezidi peşmergelerin bir karargâhına baskın düzenledi. 30 peşmergenin alıkonulması sonrası gerilim büyüyor.

Irak’ın Şengal (Sincar) bölgesinde merkezi hükümete bağlı Haşdi Şabi Birlikleri ile peşmerge arasında yeni bir gerilim patlak verdi.

Haşdi Şabi gece 01.30 civarında Şengal’de Ezidi Peşmerge Güçleri’ne ait karargâha saldırı düzenlediği, 30 peşmergenin alıkonulduğu belirtiliyor.

Rûdaw’ın haberine göre baskın, Haşdi Şabi’ye bağlı Bedir güçleri tarafından, Ezidhan Savunma Güçleri’nin bir karargâhına düzenlendi. Ezidhan Savunma Güçleri Komutanı Hayder Şeşo yaşananlar hakkında, “Irak ordusu ile istihbarat adına arama yapmak gerekçesiyle karargâha giren güçler, 30 peşmergeyi alıkoydu” sözleriyle anlattı. Peşmergelerin bunun üzerine bazı yolları trafiğe kapattığı belirtilirken, Şeşo tutuklanan peşmergelerin serbest bırakılması için Heşdi Şabi’ye öğlene kadar mühlet tanıdıklarını söyledi.

Peşmergelerin Irak Federal Polisine teslim edilmeleri gerektiğini belirten Şeşo, “Öğlene kadar onlara vakit verdik. Peşmergeler salıverilmezse tavrımız sert olur” dedi. Peşmergelerin ‘silah taşıma yetkisine sahip olmadıkları için’ alıkonulduklarını anlatan Şeşo, “Böyle bir gerekçenin öne sürülmesi çok acayip. Peşmerge silah taşımayacaksa ne işi var askeri karargahta?” diye sordu. (Rudaw)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.