Hasankeyf ve Sur TT oldu!

Hasankeyf ve Sur TT oldu!

Hasankeyf'in dinamitlerle patlatılması ve Sur'da yıkıma karşı Twitter'dan kampanya başladı. #HasankeyfeDokunmaSuruYıkma hashtag'i Twitter gündeminin başında yer aldı.

Hasankeyf’in yüzyıllık tarihinin dinamitlerle yok edilmesine ve yine Sur’da yaşanan yıkıma karşı sosyal medyada kampanyalar düzenleniyor.

Tepkiler sonucu #HasankeyfeDokunmaSuruYıkma hashtag’i bugün Twitter gündeminin ilk sıralarında yer alıyor.

Ilısu Barajı altında bırakılacak olan Hasankeyf’te 14 Ağustos günü Devlet Su İşleri (DSİ), kaymakamlık ve özel firma eliyle başlatılan “Dolgu ve Güçlendirme Projesi” nedeniyle kayalar yerinden sökülmeye başlanmıştı. Mağaralara taşlardan dolgu yapılırken, devasa kayalar antik liman yapılacağı gerekçesiyle dinamitlerle parçalanırken tepkiler de sürüyor. HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da dinamit benzeri patlayıcılarla yıkımın yapıldığı Hasankeyf’te geçtiğimiz haftalarda kendisini bir kayaya zincirlemişti.

Yine gündemde olan başka konu ise Diyarbakır’ın Sur ilçesinde başlatılan yıkım ve ardından getirilen sokağa çıkma yasağı. Sur ve Hasankeyf  Trend Topic’e (TT) listesinde yer alırkan öte yandan Sur’un yıkımına karşı da İstanbul’un birçok yerinde, “Sur’un yıkımına dur demek için” imza kampanyası başlatıldı. (Duvar)

tt-002.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.