Harran'daki anıttan Erdoğan heykeli kaldırıldı

Harran'daki anıttan Erdoğan heykeli kaldırıldı

Talimat Beştepe'den geldi, Harran'daki 15 Temmuz Anıtı'ndaki tanka 'dur' işarete yapan Tayyip Erdoğan heykeli kaldırıldı.

Şanlıurfa’nın Harran ilçe Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Anıtı’nda yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykeli kaldırıldı.

Harran Belediyesi tarafından, halkın darbecilerden ele geçirip üzerinde bayrak açtığı tank ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eliyle ‘Dur’ işareti yaptığı heykelden oluşan anıt yapılmıştı.

Ancak anıttaki Erdoğan heykeli, Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad’a benzetilmesi üzerine artan tepkiler üzerine yıkılıp yeniden yapıldı. Anıtta bulunan Erdoğan heykeli bu sabah da yerinden kaldırıldı.

Kaldırılan heykelin yerine ise ’15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız’ yazılı tabela konuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Bazı belediyelerimiz şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.