Hanuka Bayramı barışa adandı

Hanuka Bayramı barışa adandı

'Işıklar' bayramı Hanuka, Şişli'de kutlandı. Yakılan mumlar aydınlığa ve barışa adandı.

Yahudi toplumunun “Işıklar” bayramı Hanuka, Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde kutlandı. Sekiz gün süren bayramın son günü düzenlenen etkinlikte yakılan her mumun aydınlığa, barışa ve sevgiye adandığı kaydedildi.

Türk Hahambaşı Rav İsak Haleva, “Muteşem olan bu tablonun Türkiye’nin; Akdeniz, Ege, Karadeniz, Marmarası gibi her bölgesine, dalgalarının bütün dünyaya ve okyanuslara dağılmasını temenni ediyorum. Bu tablo, birlik ve beraberlik tablosu olarak bir numune olsun” dedi.

Etkinlikte söz alan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü de, “Şişli tarihi çok eski olmasa da camisi, sinagogu, kiliseleri ile birçok farklı inancın bir arada kardeşçe yaşadığı bir yer. Şimdiye kadar böyleydi. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. Biz aslında farklılık diyoruz ama farklılıklarımız yok. Ufak tefek farklılıklarımız varsa da hepimiz biriz. Bu yıl yakacağımız Hanuka mumlarını tüm ülkemizi, bölgemizi ve dünyamızı sevgi, barış, kardeşlik ışığıyla aydınlatmasını diliyorum. Musevi kardeşlerimin bayramını candan kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.