Hande Fırat: Erdoğan'a sunum yapıldı, yüzde 99 seçim 14 Mayıs'ta

Hande Fırat: Erdoğan'a sunum yapıldı, yüzde 99 seçim 14 Mayıs'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçimlerin hangi tarihlerde yapılabileceğiyle ilgili sunum yapıldığını belirten Hande Fırat, "Toplantıdan bana gelen bilgi seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde" dedi.

Maraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan 43 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan  7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlayan seçimlerin ertelenmesi tartışması devam ediyor. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat da önceki akşam CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında seçimlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce duyurulduğu gibi seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasının istediğini aktaran Fırat, şunları söyledi:

"Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Bir tanesi parti dışında bir merkezde, biri partide. Pek çok teknik isim bir araya geldi, 'hangi tarihte yapılmalı' diye. Hürriyet Gazetesi'nde de yazmıştık. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ı istiyor.' diye. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta seçim yapılacak gibi görünüyor.

Bu akşam bir toplantı vardı. 'Teknik açıdan yetişecek mi, teknik olarak imkanlar el verecek mi? YSK seçmen kütüklerini deprem bölgesinde hazırlayacak mı' diye bakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta ısrarcı diye yazmıştım. YSK ve AK Parti'deki teknik isimler çalıştı. Akşam saatlerinde, Binali Yıldırım'dan Numan Kurtulmuş'a... Erdoğan'ın kurmayları bir araya geldiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir sunum yapıldı. Toplantıdan bana gelen bilgi seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde."

Ne olmuştu?

AK Parti'nin kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Maraş merkezli depremlerin ardından, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralama merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" demişti.

Arınç'a cevap veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa çok açık, seçim ertelenemez. İvedilikle seçim tarihi belirlenmeli" ifadelerini kullanmıştı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.