Hamit Geylani: Parti kapatmayla bir yere varılamaz

Hamit Geylani: Parti kapatmayla bir yere varılamaz

Kapatılan partilerden HADEP'in Genel Sekreterlik görevini yürüten Hakkari 23. Dönem Milletvekili Hamit Geylani, HDP'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili açıklama yaptı.

13 Mart 2003 tarihinde dönemin Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Mustafa Mumin'in oy birliğiyle kapatıldığını duyurduğu HADEP Genel Sekreteri Hamit Geylani, yaşanan durumun parti değil demokrasiyi kapatmak olduğunu söyledi.

Geylani, kararla insan haklarının yok sayıldığını ifade etti. MA'ya konuşan Geylani parti kapatmayla bir yere varılamayacağının altını çizerek şöyle devam etti: 

“Ben HEP’ten bugüne kadar tüm partilerde alt biriminden en üst birimine kadar görev yaptım. Her parti kapatıldıktan sonra, halk yeniden yeniden dirildi. Daha da yükselterek bugünlere taşıdı. Bu nedenle milletvekilinin düşürülmesi ya da parti kapatılma çabası hiçbir şeyi çözemeyeceği gibi onu yapanları da çukura saplayacaktır. Bu nedenle hem AKP’nin hem MHP’nin kongre arifesinde böylesi olayları gündeme gelmesi, Türkiye’deki ekonomik, barış, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün dibe çöktüğünü gösteriyor. Daha vahim şeyler de yapabilirler fakat bu yıllardır tekrarlanan, tekrarlanan bir sürecin devamıdır. Bundan hiçbir şey elde edemezler. 40 yıldır ‘Kökünü kazıyacağız’ diyorlar ama hiçbiri şey elde edemediler. Bundan sonra da halkın demokratik talepleri daha da ivme kazanıp daha yükseklere çıkacaktır.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.