Hamas'tan Katar açıklaması: Şoke olduk!

Hamas'tan Katar açıklaması: Şoke olduk!

Hamas, Katar'a kendileriyle ilişkileri kesme çağrısı yapan Suudi Arabistan'a sert tepki gösterdi. Yazılı açıklamada Suudi çağrısı için 'Filistin halkının yanı sıra Arap ve İslami uluslar açısından şoke edici' ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan’ın, ‘terörü desteklemekle’ suçlamasıyla ambargo dayatılan Katar’a yaptığı ‘Hamas’la ilişkileri kesme’ çağrısına Filistinli örgütten yanıt geldi. Hamas yazılı açıklamasında, Suudi Arabistan’ın çağrısı karşısında ‘şoke olduklarını’ belirtti.

Açıklamada, Suudi Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyir’in sözlerinin ‘Filistin halkının yanı sıra Arap ve İslami uluslar açısından şoke edici olduğu’ belirtildi. Hamas açıklamasında, ‘İsrail’in bu tür açıklamaları Filistin halkına karşı daha fazla ihlalde bulunmak için kullandığı’ tepkisi de yer aldı.

Hamas yetkilisi Muşir el Masri ise AP ajansına demecinde Suudi Arabitan’ın çağrısının ‘üzücü’ olduğunu ve Fisiltin davasına verilen geleneksel Arap desteğiyle çeliştiğini söyledi. El Masri, Suudi Arabistan’ı ‘Hamas’ı terör listesine koyma yönündeki Amerikan ve Siyonist çağrılarıyla aynı safta yer almakla’ suçladı.

Hafta başında Suudi Arabistan’ın başını çektiği yedi ülke, ‘Müslüman Kardeşler, IŞİD ve Kaide dahil terör örgütlerini desteklemekle’ suçladıkları Katar ile ilişkilerini kesmişti. Suudi Dışişleri Bakanı Cubeyir, dün Katar’a Müslüman Kardeşler’in Filistin kolu olan Hamas’la ilişkileri kesme çağrısında bulunmuştu. Çok sayıda üst düzey Hamas yetkilisinin Doha’da yaşadığı biliniyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.