Hamas liderlerinden Sinvar: Tüm esirlerin serbest bırakılmasını içeren bir anlaşmaya hazırız

Hamas liderlerinden Sinvar: Tüm esirlerin serbest bırakılmasını içeren bir anlaşmaya hazırız

Kassam Tugayları, elindeki rehineleri serbest bırakma şartı olarak İsrail'den Filistinli mahkumları serbest bırakmasını istedi. Hamas liderlerinden Sinvar da anlaşmaya hazır olduklarını söyledi.

 Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, elindeki rehineleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını talep etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik saldırılarının öfke ve üzüntüden başka bir sonucunun olmadığını" söyledi.

Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları'nın, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılması karşılığında İsrailli rehineler meselesini sona erdirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyde'nin açıklamasının ardından rehinelerle ilgili olarak Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar da anlaşmaya hazır olduklarını duyurdu. 

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından yapılan paylaşıma göre, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Sinvar, "Direniş (Hamas), elindeki tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında işgalci İsrail hapishanelerindeki tüm esirlerin serbest bırakılmasını içeren bir değişim anlaşması yapmaya hemen hazır" ifadelerini kullandı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 16 Ekim'de yaptığı açıklamada, aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu 200 ile 250 arasında rehinenin ellerinde olduğunu belirtmişti.

Ebu Ubeyde, 26 Ekim'de yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ellerindeki 50 İsrailli rehinenin öldüğünü duyurmuştu. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.