Hamas, İsrail'le müzakere şartlarını açıkladı

Hamas, İsrail'le müzakere şartlarını açıkladı

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in işgal ettiği tüm topraklardan çekilmesi halinde barış müzakerelerinin mümkün olabileceğini söyledi.

Sky News televizyonuna demeç veren Meşal, Hamas ile İsrail arasındaki barış müzakerelerinin başlayabilmesi için aradıkları şartları açıkladı.

Meşal, "İsrail'le barış müzakereleri için hala daha bir olasılık var. Eğer ateşkes olursa, yaşananların ana nedeni olan esas soruna, yani işgal sorununa geliriz. Dolayısıyla İsrail'in işgal altındaki tüm topraklardan çekilmesi gerekli, böylece biz de fırsatlar pencerecesine ve gerçek imkanlara sahip olacağız" dedi.

Meşal, İsrail'i Gazze'ye yönelik bombardımanlara son vermeye ve insanları yerlerinden etmeye son vermeye de çağırırken sınır kapılarının açılması ve Gazze'ye insani yardım girmesine izin verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Yakın zamanda konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi açıklamasında Hamas'ı tamamen bitirmek istediklerini belirterek kara harekatına hazır olduklarını açıklamıştı.

Halevi açıklamasında, Hamas'ı tamamen tasfiye etmek istediklerini vurgulayarak bunun yolunun Hamas'a her yerde ve her şekilde zarar veren amansız saldırılar olduğunun da altını çizdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.