Hamas, 'İsrail adına casusluk' suçlamasıyla iki kişiyi infaz etti

Hamas, 'İsrail adına casusluk' suçlamasıyla iki kişiyi infaz etti

Hamas, iki kişinin 'İsrail ile işbirliği yaptıkları' suçlamasıyla infaz edildiğini duyurdu. Üç kişi ise cinayet suçlamasıyla idam edildi.

Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Filistinli direniş grubu Hamas, beş kişinin infaz edildiğini duyurdu. Beş kişiden ikisinin, 'İsrail ile işbirliği yaptıkları' suçlamasıyla idam edildiği belirtildi. Hamas'a bağlı İçişleri Bakanlığı, 44 ve 54 yaşlarındaki kişilerin 'İsrail'e Filistinlilerin öldürülmesine yol açan bilgiler verdiğini' aktardı.

İnfaz edilenlerden ikisinin, 'İsrail adına casusluk' suçlamasıyla 2009 ve 2015 yıllarında tutuklandıkları kaydedildi. Diğer üç kişinin, cinayet suçlamasıyla infaz edildikleri belirtildi. Açıklamada, "İnfaz, tüm yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından gerçekleştirildi. Hükümlülerin tümüne kendilerini savunmaları için tam haklar verildikten sonra, kararlar uygulandı" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.