Hamas: 13 İsrailli ve 7 yabancı rehineyi Kızılhaç'a teslim ettik

Hamas: 13 İsrailli ve 7 yabancı rehineyi Kızılhaç'a teslim ettik

Katar, bu gece 39 Filistinli esire karşılık 13 İsrailli esirin serbest bırakılacağını duyurdu. Bakanlık sözcüsü, 'engellerin Katar-Mısır arabuluculuğuyla aşıldığını' belirtti.

 Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasında varılan rehine takası anlaşmasının devam edeceğini duyurdu. Katar Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Mutabakatın uygulanmasının önündeki engeller ortadan kaldırıldı. Bu gece, 39 Filistinli esire karşılık 13 İsrailli esir serbest kalacak" denildi. Bakanlık sözcüsü, 'engellerin Katar-Mısır arabuluculuğuyla aşıldığını' ve takasın muhtemelen bu gece gerçekleşeceğini dile getirdi. 

Hamas ise, Mısır ve Katarlı tarafların İsrail'in anlaşmanın tüm şart ve koşullarına bağlılığını teyit ettiğini duyurdu. 

Geçtiğimiz saatlerde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in geçici ateşkes anlaşmasının şartlarını uymadığını söyleyerek rehine takasında ikinci aşamayı ertelediklerini açıklamıştı.

'İSRAİL, İLGİLİ MADDELERE UYMADI'

Kassam Tugayları'nın, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını ertelemesi hakkında açıklama yapan Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail, esir takası ve çatışmalara insani ara verilmesini öngören mutabakata bağlı kaldığı sürece kendilerinin de bağlı kalacağını bildirmişti. Hamdan, şu ifadeleri kullanmıştı: "İsrail şu ana kadar güvenliğin sağlanması, Gazze'nin kuzeyine giriş yapacak yardım tırlarının sayısı, serbest bırakılacak Filistinli esirlerin isimleri ve koşulları ilgili maddelere uymadı. Bu durum, mutabakatı tehlikeye soktu ve biz de sorumluluklarını yerine getirmeleri için arabulucuları İsrail'in ihlalleri konusunda bilgilendirdik." 

İSRAİL ORDUSU, CENİN'DE 2 HASTANEYİ KUŞATTI

Öte yandan, 4 gün sürmesi öngörülen geçici ateşkes anlaşması yürürlükteyken saldırılarına devam eden İsrail, Batı Şeria'nın Cenin kentinde 2 hastanenin çevresini kuşattı. İsrail ordusu, 2 Filistinliyi yaraladı.

Şehit Süleyman Devlet Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Filistin Kızılay Merkezi'nin kuşatma altına alındığı belirtildi. 

13 İSRAİLLİ VE 7 YABANCI REHİNE MISIR'A DOĞRU YOLA ÇIKTI

AA'nın haberine göre Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, çatışmalara insani ara mutabakatı kapsamında 13 İsrailli ile 7 yabancı rehineyi Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne teslim ettiği belirtildi.

İsrail ordusu, Kızılhaç'tan aldığı bilgiye göre İsrailli esirlerin Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket ettiğini açıkladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.