Halk TV muhabirine canlı yayında çekiçli saldırı

Halk TV muhabirine canlı yayında çekiçli saldırı

Malatya'dan canlı yayın bağlantısı yapan Halk TV muhabirine aracından elinde çekiçle inen bir kişi saldırdı, küfür ve tehdit etti.

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına canlı bağlanarak Malatya’da depremle ilgili gelişmeleri aktardığı sırada saldırıya uğradı.

Elinde çekiç olan saldırganın, Demir’e bağırması ve küfürleri yayına yansıdı. Ayşenur Aslan o anlarda Demir’i yayından aldı. Arslan "Halk TV sussun istiyorlar, Halk TV muhabirleri hiç konuşmasın istiyorlar" dedi.

Ferit Demir saldırıyı daha sonra şöyle anlattı:

 

Valiliğin açıklamasını okuyacaktım. Malatya'da 14 bin çadır dağıtıldığını, merkezde 3 bin çadır kurulduğunu, 20 bin vatandaşın barındığını, 45 ayrı noktada yemek dağıtıldığını anlatıyordum.

Tam o sırada kamyonetle geçen bir vatandaş camını indirerek 'Yalan söylüyorsunuz, devlet burada var' diye bağırmaya başladı. Çekiç alarak yanımıza geldi. 'Hepinizi öldürürüm, gebertirim' diye tehditlerde bulundu. Oradan geçen iki vatandaş 'Doğruları anlatıyor' dedi. Onları da tehdit etti, 'Sizi de öldürürüm' dedi. Uzun süre ‘Sizi öldürürüm, vururum, hükümete bir şey söylemeyeceksiniz' diye tehditlerde bulundu. Elinde çekiç de vardı.

Sonra iki polis memuru geldi, şikayetçi olduğumuzu söyledik ama herhangi bir işlem yapmadı. ‘Size vurmadığı için, kafanıza vurmadığı için işlem yapamam. Belki bir sıkıntısı vardır, gergindir’ dediler.

Ferit Demir 10 Şubat'ta Malatya Battalgazi'deki arama kurtarma çalışmalarını takip ederken polisin saldırısına uğramıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.