Halime Encü: Bir tek Veli kalmıştı onu da aldılar

Halime Encü: Bir tek Veli kalmıştı onu da aldılar

Roboski katliamında bir oğlunu kaybeden Halime Encü, oğlu Veli Encü'nün, “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

Şırnak’ın Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanında oğlu Serhat Encü ile 33 yakınını kaybeden Halime Encü, iki yıldır tutuklu bulunan oğlu HDP eski Milletvekili Ferhat Encü’nun ardından kardeşi Veli Encü’nün, “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi. Anne Halime Encü, “Veli kalmıştı elimde, onu da aldılar. Hangisine üzüleceğimi bilmiyorum” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği katliamda kardeşi Serhat ile birçok yakınını kaybeden Veli Encü, önceki gün Kumçatı Belediyesi eski Eş Başkanı Mehmet Demir’in de aralarında bulunduğu 3 kişiyle birlikte tutuklandı. “Tanık” beyanları gerekçe gösterilerek, “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan Encü ve beraberindekiler, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

‘FERHAT BARIŞ İSTEDİĞİ İÇİN HAPİSTE’

Encü’nün tutuklanmasıyla birlikte 2 çocuğu tutuklu durumuna düşen ve bir çocuğunu da katliamda kaybeden anne Halime Encü, 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu olan milletvekili oğlu Ferhat Encü’nün durumuna dikkat çekerek “Ferhat barış istediği için tutuklandı. Veli’ye de iftira attılar. Bunu kabul etmiyoruz. Bu ne hukuki ne de vicdani bir karardır” diye konuştu.

‘BU ZULÜMDÜR’

“Veli kalmıştı elimde, onu da aldılar” diye devam eden anne Encü, “Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir oğlumu katlettiler. İkisi tutuklu. Bu zulümdür. Bu zulmü sonlandırsınlar. Veli’yi tutuklamaya hakları yoktu” dedi.

Kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen Halime Encü, “Artık hangisine üzüleceğimi bilmiyorum. Hangi birine kahrolacağımı bilmiyorum. Bu durumu artık kaldıramıyorum. Çocuklarımı serbest bıraksınlar. Veli’nin çocukları dünden beri, ‘babamız nerde’ diye soruyor. Bu zulme vicdanlı hiçbir insan sessiz kalmamalı” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.