Halı saha turnuvasında şampiyon Yüksekova Haber oldu

Halı saha turnuvasında şampiyon Yüksekova Haber oldu

Gever Kültür Sanat Merkezi tarafından Yüksekova’da düzenlenen halı saha futbol turnuvasının şampiyonu Yüksekova Haber takımı oldu

YÜKSEKOVA - Gever Kültür Sanat Merkezi tarafından geleneksel olarak düzenlenen halı saha turnuvasının final maçı Yüksekova Haber ile Gola Satê takımları arasında oynandı. Aka Halı Saha Tesislerinde düzenlenen ve kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maç Yüksekova Haber'in 6-5’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

haberinfotolari.gif

Karşılaşmanın ardından Gever Kültür Sanat Merkezi’nde kupa töreni düzenlendi. Kupa törenine Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, BDP Yüksekova İlçe Yöneticileri, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Gazeteci Necip Çapraz, KURDİ-DER temsilcileri, Cilo Gever Kültür Sanat Merkezi yöneticileri, turvunaya katılan takımların yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

haberinvideo.gif

Kupa töreni öncesi bir konuşma yapan Gever Kültür Sanat Merkezi Yöneticilerinden Ayhan Kızıldoğan, “Turnuvadaki amacımız mevcut spor anlayışlarının alternatifi olmaktır. Ranta dönüşen spora gerçek anlamını yüklemek için daha alternatif bir spor yapmaya çalıştık. Maddiyattan ve kişisellikten uzak kolektif spor anlayışı oturtmaya çalıştık. Mutlaka eksik ve yanlışlıklarımız olmuştur. Ama gün geçtikçe sporun özünü yakalamaya çalışıyoruz. Sporun bir sosyal aktivite ve mücadele etkinliği olduğunu kavrayana kadar alternatif spor çalışmalarımız her zaman olacaktır. Bunun altyapısını hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Yüksekova halkından gerekli ilgiyi göstermelerini ve kurumumuza sahip çıkmalarını istiyoruz. Kültürel, sanatsal ve edebi alanlarda yetenekli olan arkadaşlarımızı kurumumuzun çatısı altına davet ediyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kupa törenine geçildi. Turnuvanın birinci takımı Yüksekova Haber’e kupasını Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer takdim etti. Turnuvanın ikinci takımı Gola Satê takımı ile üçüncü takımı Eğitim Kırtasiye takımlarına kupalarını Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan ve Gever Kültür Merkezi yöneticilerinden Selim Oremar takdim etti. Turnuvanın en centilmen takımı olarak DYGM Özgür Ronî takımı seçildi. Kupa töreni verilen kokteylle son buldu.

Kupa töreninin ardından turnuvanın birinci takımı Yüksekova Haber sporcuları Yüksekova Haber çalışanları ile birlikte Emek Et ve Balık Lokantası’nda yemek yediler. Buradan Yüksekova Haber bürosuna geçen sporcular kazandıkları birincilik kupasını Yüksekova Haber Muhabiri Ömer Oğuz’a takdim ettiler.

Yüksekova Haber okuyucularından oluşan takımın sporcuları Yüksekova Haber adına böylesi anlamlı bir turnuvada mücadele etmekten gurur duyduklarını belirterek Yüksekova Haber Sitesi Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz ve Yüksekova Haber çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum