Hakkari'nin turizm potansiyeli nasıl ortaya çıkar?

Hakkari'nin turizm potansiyeli nasıl ortaya çıkar?

Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Turizm Eylem Geliştirme Çalıştayı" düzenlendi.

Hakkari Öğretmenevi'nin toplantı salonunda, 10 akademisyen ve sektör temsilcilerinin katımıyla yapılan çalıştayda konuşan Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari'nin kültürü ve doğasıyla birçok zenginliği barındırdığını ifade etti.

Hakkari'de son dönemde doğa turizminin yaygınlaştığının altını çizen Çelik, "Siz değerli katılımcıların ortak üreteceği her fikre, düşünceye ve desteğinize ihtiyacımız var. Mir Kalesi ile Şemdinli'deki Kelat Sarayı ve çevresinde yakın zamanda kazı çalışmalarına başlanacak. Coğrafyamızın her noktası güzel ve çok huzurlu" dedi.

giz-naewmaiilic.jpeg

Hakkari'nin turizm potansiyelini kullanmak için ciddi bir akla ihtiyaç olduğunu belirten Çelik, bu aklın da ancak güç ve el birliğiyle olacağını düşündüğünü söyledi.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan ise düzenlenen çalıştayın kapsamı ve detayları hakkında bilgi verdi.

aa-20240316-34010626-34010624-hakkaride-turizm-eylem-gelistirme-calistayi-yapildi.jpg

Yapılan konuşmaların ardından sosyal medya, dijital tanıtım, markalaşma, imaj, kırsal turizm, doğal kaynaklar, botanik turizmi, festival turizmi ile turizm eğitimi konuları ele alındı.

Yapılan etkinliğe, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Van Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Necmettin Bayhan, Van Rölöve ve Anıtlar İl Müdürü Mukadder Eren kurum amirleri ve STK temsilcileri de katıldı.

tur3.jpg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum