Hakkarili öğretmenler için ‘Adalet Nöbeti' 29. Gününde

Hakkarili öğretmenler için ‘Adalet Nöbeti' 29. Gününde

Hakkarili öğretmenler Remezan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer için başlatılan "Adalet Nöbeti" 29'nci gününde devam etti. Bayramın üçüncü gününde Valilik önünde eylemlerini sürdüren aileler, adalet taleplerini yineledi.

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı.  Mahkemenin "Adam Öldürmeye Teşebbüs" iddiasıyla müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı.   Bayramın üçüncü gününde Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen anneler, öğretmenlerin fotoğrafları ve “Adalet İstiyoruz” pankartı açarak oturma eylemi yaptı. 

Burada basın açıklamasını yapan tutuklu eşi Asuman Turan," Bugün adalet istiyoruz eylemimizin 29.günündeyiz. Gencecik 3 öğretmenimiz haklarında açılan davada kasten öldürmeye teşebbüs ve kasten öldürme suçuyla aylardır yargılandılar. 09.09.2023 tarihli ilk duruşmada tahliye edildiler. Tahliye sebepleri haklarındaki suçlamaların mahkeme heyeti tarafından asılsız kabul edilmesi olmuştur. 5 gün sonra yapılan itiraz sonucu tekrar tutuklandılar. Öğretmenlerin tekrar tutuklanmasına gerekçe yapılan hususlar ise bir kısım tanıkların dinlenmemiş olmasıdır. İlerleyen aşamalarda bu tanıklar da dinlenmiş ve dosyaya öğretmenler aleyhine hiçbir delil girmemiş olmasına rağmen öğretmenlerimiz tahliye edilmemislerdir. Dosyada dinlenen 10'dan fazla tanık olmasına rağmen bu tanıkların ifadeleri dikkate alınmayarak sadece ve sadece karşı tarafın soyut beyanlarına dayanılarak öğretmenler hakkında hukuka aykırı bir şekilde karar verildi.  Eylül duruşmasından sonra defalarca duruşma yapıldı bu  duruşmalarda bazı hakimler tahliye yönünde oy kullanmalarına rağmen maalesef tahliye edilmediler. 20.03.2023 tarihinde yapılan duruşmada adalet tarihine kapkara bir leke yazılarak 3 öğretmenimiz için müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası verildi. Yaşanan olayda hayatını kaybeden kişinin ölüm sebebi yapılan adli tıp ve daha birçok belgeye dayandırılmasına rağmen öğretmenlerimiz bu suçtan dolayı vicdanları sızlatan bir şekilde cezalandırıldılar. Öğretmenlerimiz olay yerine gittiklerinde üzerlerinde silah,bıçak, sopa,taş vs. hiç bir şey yoktu. Defalarca bıçaklanıp defalarca ateş edildiler. Bir öğretmenimiz günlerce yoğun bakımda hayat mücadelesi vererek hayata döndü. Ardından hemen tutuklandı. Öğretmenlerimize defalarca silah sıkıp öldürmeye çalışan şahıs silahla tehdit sucundan ceza alıp tahliye oldu. Fakat aynı adalet sistemi öğretmenlerimiz için uygulanmadı. Haksız, hukuksuz,adaletsiz bir mahkeme kararıyla cezalandırıldılar. Bu karar göründüğü  haliyle bile taraflıdır ve vicdanları yaralamaktadır. Biz sadece adil yargılama istiyoruz somut delillere dayandırılarak yargılansınlar istiyoruz. Adalet arıyoruz." diyen konuştu.  Açıklamanın ardından aileler oturma eylemine geçti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.