Hakkarili Fotoğrafçı BursaFotofest’te

Hakkarili Fotoğrafçı BursaFotofest’te

Türkiye’nin en büyük fotoğraf festivalleri arasında yer alan Bursa Fotoğraf Festivalinde Hakkâri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman davetli olarak hazır bulundu.

Türkiye’nin en büyük fotoğraf festivalleri arasında yer alan Bursa Fotoğraf Festivaline, yurt içi ve yurt dışından gelen onlarca fotoğraf sanatçısı katıldı. Çin Halk Cumhuriyeti, Meksika, Bulgaristan, İtalya, İngiltere, Belçika, Almanya, ABD'den birçok fotoğrafçı yer aldı. Sergiye Hakkâri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman davetli olarak hazır bulundu.

_mrt9120-2-001.jpg

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve BUFSAD iş birliğiyle ‘Çarşılar & Alışveriş’ konusuyla yapılan bu yılki 7. Uluslararası BursaFotoFest, dolu dolu programlarıyla fotoğraf tutkunlarını usta isimlerle buluşturdu. Merinos AKKM Fuar Alanı seminer salonunda “Bazare İran “fotoğraf sergisi ile Murat Adıyaman Hakkari’yi temsil etti.

Adıyaman; “Fotoğraf festivalinin bu yılki teması çarşılar ve alışverişti. Ben de İran’daki alışveriş kültürünü yansıtan çalışmam ile davet edildim. İran sahip olduğu jeopolitik konumu itibari ile her dönem dünyanın ulaşım ağının göbeğinde yer almıştır. Ülkenin etnik mozaiği kendini en çok pazar kültüründe gösteriyor. Hakkâri, ülkemizin İran’a açılan kapılarından biridir. Ben de buradan komşumuzdaki bu kültürel zenginliği yansıtmaya çalıştım" dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.