Hakkarili çiftçi kazancıyla her yıl köyündeki 15 öğrenciye burs veriyor

Hakkarili çiftçi kazancıyla her yıl köyündeki 15 öğrenciye burs veriyor

Hakkari'de 10 yıl önce kentten köye göç ederek çiftçilik ve arıcılık yapmaya başlayan Talat Özbek, elde ettiği gelirin bir bölümüyle şu ana kadar 150 öğrenciye burs verip eğitim hayatlarını sürdürmelerine katkı sağladı.

Kamışlı köyünde çiftçilik yapan ailede büyüyen Özbek, 1991'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü'nden mezun oldu.

Kent merkezinde farklı işlerde çalışan, zaman zaman küçük çapta arıcılık yapan 5 çocuk babası Özbek, 10 yıl önce şehrin yoğunluğundan uzaklaşmak ve üretim yapmak için doğup büyüdüğü köye yerleşmeye karar verdi.

aa-32314553-1.jpgaa-32314553-1.jpg

Kendini geliştirmek için yıllar sonra girdiği üniversite sınavında Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Bölümü'nü kazanan Özbek, bu bölümden 50 yaşında mezun oldu. Özbek, aynı zamanda Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün arıcılık, çiftçilik ve hayvancılıkla ilgili kurslarına katıldı.

Bölgeye gelen Karadenizli gezgin arıcıların da desteğiyle profesyonel olarak arıcılığa başlayan, armut ve elma bahçeleri ile üzüm bağında meyve yetiştiren, küçükbaş hayvanlarla uğraşan Özbek, köydeki öğrencilerin eğitimlerine de katkı sundu.

aa-32314553-15.jpg

Yaptığı faaliyetlerden elde ettiği gelirin bir bölümüyle her yıl köydeki 15 öğrenciye 10-15'er bin lira burs veren 58 yaşındaki Özbek, bu desteğiyle şu ana kadar 150 öğrencinin eğitim hayatını sürdürmesine öncülük etti.

Özbek,10 yıl önce yerleştiği köyünde vatandaşları üretime teşvik etmek amacıyla Kamışlı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurduğunu söyledi.

aa-32314553-20.jpg

Evinin bir bölümünü eğitim salonuna çevirdiğini belirten Özbek, usta öğretici olarak Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açtığı kurslarda köylülere ve gençlere arıcılık, bahçe bakımı, budama ve aşılama konularında eğitim verdiğini dile getirdi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum