Hakkari'den SOGEP'e sunulan 2 projeye onay

Hakkari'den SOGEP'e sunulan 2 projeye onay

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 yılı SOGEP başvuru sonuçları açıklandı. Hakkari'deki 2 proje onaylandı.

Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova Ticaret Odası Başkanlığı tarafından hazırlanıp Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı'na sunulan 2 ayrı proje kabul edildi. Hakkari Valiliği İl Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanarak Hakkari İl Özel İdaresi adına başvurulan "Hakkari Tekstilkent" projesi ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan "Risk altındaki gençlerin Meslek Edinerek sosyal entegrasyonlarının sağlanması" projesi Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından destek almayı hak kazandı.

Alınan bilgiye göre, 4 milyon 800 bin TL bütçeli 'Hakkari Tekstilkent' projesine 2 milyon 500 bin TL tutarında hibe desteği sunulacakken 1 milyon 300 bin TL bütçeli Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan 'Risk altındaki gençlerin Meslek Edinerek sosyal entegrasyonlarının sağlanması' projesine ise 1 milyon TL hibe desteği verilecek.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından yürütülen 2020 Yılı SOGEP başvuru sonuçları açıklandı. Valiliğimiz tarafından hazırlanarak sunulan iki projemizde destek almaya hak kazanmıştır. Hakkarimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Pınar ise projeyle ilgili, "YÜTSO olarak ilçemize böyle bir proje kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Genel Sekreterimiz ve Proje Koordinatörümüz Saime Mengeş’e de projenin yazma ve hazırlama süreçlerinde harcamış olduğu emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.