Hakkari'den Nazliye Sincar açıklaması

Hakkari'den Nazliye Sincar açıklaması

BDP Hakkari Kadın Meclisi 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde eski eşi tarafından öldürülen BDP İstanbul Kadın Meclisi Üyesi Nazliye Sincar ile ilgili açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - BDP Hakkari il binasında konu ile ilgili BDP Hakkari kadın meclisinin düzenlediği basın açıklamasına, BDP Hakkari il örgütü yöneticileri ile Hakkari Belediye Başkan Vekili Bülent Armut ve BDP kadın meclisi üyeleri destek verdi.

Kadın Meclisi adına hazırlanan basın metnini okuyan Kadın Meclisi üyesi Zeynep Besi Dara, öldürülen BDP'li Nazliye Sincar'ın koruma talebilene rağmen ölümüne göz yumulduğunu belirtti.

Nazliye Sincar'ın erkek egemen zihniyetin kurbanı olduğunu ifade eden Dara, "1 Eylül Dünya Barış Günün'de BDP İstanbul Kadın Meclisi Üyesi Nazliye Sincar da bundan önce öldürülen diğer kadınlar gibi ilgili yerlere şikeyette bulunduğu ve koruma talep ettiği halde öldürülmüştür. Bu kadınların asıl katilleri erkek egemen zihniyettir. Hükümetin bu ve benzeri katliamlar karşısındaki tavrı katilleri cesaretlendiriyor. Hükümetin bu zihniyete son vermesi için gerekli yasal düzenlemleri derhal yapması gerekir. Yapılan düzenlemlerin kağıt üzerinde kalmaması için çaba gösterilmelidir" diye konuştu.

Kadınlar olarak erkek egemen zihniyete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Dara, kadın katliamlarına karşı güçlü ve kararlı bir zihniyet devrimi için çalışacaklarını belirtti.

1.20130903121048.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.