Hakkari'den İzmir saldırısına sert tepki

Hakkari'den İzmir saldırısına sert tepki

Halkların Demokratik Partisi Hakkari İl Örgütü İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na düzenlenen, parti çalışanı Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirdiği saldırıyı düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına sabah saatlerinde O.G. isimli şahış tarafından yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz yaşamını yitirmişti.

HDP Hakkari İl Örgütü saldırıya ilişkin basın açıklaması düzenledi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP İl Eş Başkanı Lokman Özdemir, Yüksekova İlçe Eş Başkanı Abdülkerim akdoğan ve parti yöneticilerinin katıldığı açıklamada konuşan HDP Milletvekili Sait Dede, "HDP ailesi olarak öfkeli ve kızgınız" dedi. 

Partilerinin aylardır hedef gösterildiğini savunan Dede, "Devlet mafya ilişkili içişleri bakanı tarafından, hükümet yetkilileri tarafından ve iktidarın küçük ortağı tarafından partimiz hedef gözetiliyor. Partimiz hedef gözetilerek bazı örgütlere hedef sağlanıyor. Bugün sabah saatlerinde elinde silah bulunan bir saldırgan İzmir il binamıza girerek sağa sola ateş ediyor. İçeride parti üyemiz, yoldaşımız Deniz Poyraz’ı canice katlediyor. Biz bunu net şekilde biliyoruz. Bu olay münferit bir olay değildir. Bu daha önce polisin önünde bulunduğu genel merkezimize saldırının Kobani kumpas davasında vekillerimize yapılan saldırının devamıdır" dedi.

Bu olayın azmettiricisinin belli olduğunu belirten Dede, "Kumpas davalarıyla HDP’yi devre dışarı bırakıp iktidarını sağlama almaya çalışıyorsa yanılıyorlar. Bugün olduğu gibi dünde HDP’ye ve Kürt halkına saldırılar oldu. Ama Kürt halkı dimdik ayaktadır. Bu saldırılar HDP’nin kapatılmasın yönelik saldırının bir parçasıdır. İçere ve dışarıda sıkışmışlığın iflasın sonucudur. Bu girişimler devlet, mafya ilişkilerinin kapatma girişimleridir. Bizler hukuk önünde bu arkadaşımızda diğer arkadaşlarımızın da hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bugün içişleri bakanı Çiller ve Ağar’ın zihniyetini devam ettiriyor. Onlar neredeyse o da oraya gidecek. Bugün yapılması gereken derhal içişleri bakanının istifa etmesidir. Bunun başka bir yolu yok. Bu katliamı yapan ile azmettiricileri derhal hukuk önüne çıkarılmalı. Belki bu hükümet çıkarmayacaktır. Ama biz bu olayın asla peşini bırakmayacağız. Bağımsız yargı karşısında bunların hepsi hesap verecektir" ifadelerini kullandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açıklamanın ardından Dede ve beraberindekiler sloganlar atarak tekrar parti binasına geçti. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.