Hakkari'deki Satranç Turnuvası İl Birinciliği sona erdi

Hakkari'deki Satranç Turnuvası İl Birinciliği sona erdi

Hakkari'de düzenlenen 'Satranç Turnuvası İl Birinciliği' sona erdi. Hakkari Satranç İl Temsilcisi Ersin Erip, ilde okullarda satrancın ders olarak verilmesiyle satranca olan ilginin arttığını söyledi.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Satranç Turnuvası İl Birinciliği' sona erdi. Hakkari Satranç İl Temsilcisi Ersin Erip, ilde okullarda satrancın ders olarak verilmesiyle satranca olan ilginin arttığını söyledi.

Yaklaşık 3 gün önce İl Halk Kütüphanesi'nde başlayarak minik, yıldız ve gençler olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmaya toplam 100 yarışmacının katıldı. Bugün yapılan müsabakalarla son bulan turnuva sonunda, minikler kategorisinde Adil Bozkurt, yıldızlarda Erhan Kuş, gençlerde ise Suat Öter isimli gençlerin il birincileri oldukları bildirildi.

İl Temsilciği olarak okullarda satranç sporunun daha da yaygınlaşması için öğretmenlere yönelik antrenörlük kursları düzenlediklerini anlatan Ersin Erip, "Nisan ve Mayıs ayları içinde Hakkari, Yüksekova ve Çukurca İlçesi'nde satranç antrenörlük kursları düzenleyeceğiz. Kentteki yatılı ilköğretim bölge okullarına satranç sınıfları kurarak, bu sınıflara eğitim panosu yaptıracağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından dereceye giren yarışmacılara Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ tarafından ödülleri verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum