Yeşil Sol Parti'nin Hakkari'deki nöbeti resmi veriler açıklanana kadar sürecek

Yeşil Sol Parti'nin Hakkari'deki nöbeti resmi veriler açıklanana kadar sürecek

Yeşil Sol Parti Hakkari İl Örgütü’nün, oy usulsüzlüklerine karşı başlattığı demokrasi nöbeti ikinci gününe girerken partililer, YSK tarafından resmi sonuçlar açıklanana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Hakkari'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti, 95 bin 600 oyla yüzde 62,47; Ak Parti, 31 bin 537 oyla yüzde 20,59; CHP, 11 bin 86 oyla yüzde 7,24 aldı. Bu sonuçla Yeşil Sol Parti, 3 milletvekilinin 3’ünü de aldı, ancak Ak Parti'liler tarafından sandık sonuçlarına dair üst üste itirazlar yapıldı.

Ak Parti adayı Abdulmuttalip Özbek, il seçim kurulundaki yurtdışı oyları sayımı tamamlanmadan kent valisiyle özel bir görüşme gerçekleştirdi. Hemen ardından İl Seçim Kurulu ile görüşen Yeşil Sol Parti adayları, olası hile ve usulsüzlüklere karşı dün akşam saatlerinde düzenledikleri basın açıklamasıyla demokrasi nöbeti başlattığını duyurdu.

RESMİ VERİLER AÇIKLANANA KADAR SÜRECEK

Yeşil Sol Parti seçilmiş milletvekilleri öncülüğünde Hakkari Valiliği binasında bulunan Hakkari İl seçim Kurulu, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca il ve ilçe seçim kurullarında ve parti binalarında demokrasi nöbeti ikinci gününde devam ediyor. Başlatılan nöbet Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli'de partililerin katılımlarıyla dönüşümlü olarak devam ediyor.

Öte yandan kentteki nöbete Hakkari Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) gözlemci avukat ve üyeleri de oyların güvenliği sağlamak amaçlı katılım sağladı.

İkinci gününe giren demokrasi nöbetinde bulunan partililer ve seçilmiş milletvekilleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından resmi veriler açıklanana kadar oy pusulalarını koruma eylemlerinin devam edeceği belirtti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum